Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Decarboxylation activity of enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci isolated from trout intestines

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43867958" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43867958 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.vetmic.2012.04.028" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.vetmic.2012.04.028</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.vetmic.2012.04.028" target="_blank" >10.1016/j.vetmic.2012.04.028</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Decarboxylation activity of enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci isolated from trout intestines

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to explore production of seven biogenic amines (phenylethylamine, histamine, cadaverine, tyramine, putrescine, spermine and/or spermidine) by selected staphylococci and enterococci. Thirty three enterococcal strains isolated fromrabbit meat (Oryctolagus cuniculus f. domesticus) and 21 staphylococcal strains isolated from intestinal content of trout (Salmo trutta morpha fario) were tested. Production of biogenic amines was evaluated after cultivation of the tested microorganismsin the de Man, Rogosa and Sharpe Broth (enterococci) or in the Brain Heart Infusion Broth (staphylococci). Both the above cultivation media were enriched with selected amino acids (histidine, tyrosine, arginine, ornithine and lysine; 2. g/L each) serving as precursors of biogenic amines. After cultivation, levels of the monitored biogenic amines in broths were analysed by a high performance liquid chromatography equipped with a UV/VIS DAD detector. Among 21 staphylococci, 18 strains pro

  • Název v anglickém jazyce

    Decarboxylation activity of enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci isolated from trout intestines

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to explore production of seven biogenic amines (phenylethylamine, histamine, cadaverine, tyramine, putrescine, spermine and/or spermidine) by selected staphylococci and enterococci. Thirty three enterococcal strains isolated fromrabbit meat (Oryctolagus cuniculus f. domesticus) and 21 staphylococcal strains isolated from intestinal content of trout (Salmo trutta morpha fario) were tested. Production of biogenic amines was evaluated after cultivation of the tested microorganismsin the de Man, Rogosa and Sharpe Broth (enterococci) or in the Brain Heart Infusion Broth (staphylococci). Both the above cultivation media were enriched with selected amino acids (histidine, tyrosine, arginine, ornithine and lysine; 2. g/L each) serving as precursors of biogenic amines. After cultivation, levels of the monitored biogenic amines in broths were analysed by a high performance liquid chromatography equipped with a UV/VIS DAD detector. Among 21 staphylococci, 18 strains pro

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP503%2F11%2F1417" target="_blank" >GAP503/11/1417: Produkce biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinary Microbiology

  • ISSN

    0378-1135

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    159

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3-4

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    438-442

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus