Decarboxylation activity of enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci isolated from trout intestines
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43867958" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43867958 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.vetmic.2012.04.028" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.vetmic.2012.04.028</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.vetmic.2012.04.028" target="_blank" >10.1016/j.vetmic.2012.04.028</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Decarboxylation activity of enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci isolated from trout intestines
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to explore production of seven biogenic amines (phenylethylamine, histamine, cadaverine, tyramine, putrescine, spermine and/or spermidine) by selected staphylococci and enterococci. Thirty three enterococcal strains isolated fromrabbit meat (Oryctolagus cuniculus f. domesticus) and 21 staphylococcal strains isolated from intestinal content of trout (Salmo trutta morpha fario) were tested. Production of biogenic amines was evaluated after cultivation of the tested microorganismsin the de Man, Rogosa and Sharpe Broth (enterococci) or in the Brain Heart Infusion Broth (staphylococci). Both the above cultivation media were enriched with selected amino acids (histidine, tyrosine, arginine, ornithine and lysine; 2. g/L each) serving as precursors of biogenic amines. After cultivation, levels of the monitored biogenic amines in broths were analysed by a high performance liquid chromatography equipped with a UV/VIS DAD detector. Among 21 staphylococci, 18 strains pro
Název v anglickém jazyce
Decarboxylation activity of enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci isolated from trout intestines
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to explore production of seven biogenic amines (phenylethylamine, histamine, cadaverine, tyramine, putrescine, spermine and/or spermidine) by selected staphylococci and enterococci. Thirty three enterococcal strains isolated fromrabbit meat (Oryctolagus cuniculus f. domesticus) and 21 staphylococcal strains isolated from intestinal content of trout (Salmo trutta morpha fario) were tested. Production of biogenic amines was evaluated after cultivation of the tested microorganismsin the de Man, Rogosa and Sharpe Broth (enterococci) or in the Brain Heart Infusion Broth (staphylococci). Both the above cultivation media were enriched with selected amino acids (histidine, tyrosine, arginine, ornithine and lysine; 2. g/L each) serving as precursors of biogenic amines. After cultivation, levels of the monitored biogenic amines in broths were analysed by a high performance liquid chromatography equipped with a UV/VIS DAD detector. Among 21 staphylococci, 18 strains pro
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GAP503%2F11%2F1417" target="_blank" >GAP503/11/1417: Produkce biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Veterinary Microbiology
ISSN
0378-1135
e-ISSN
—
Svazek periodika
159
Číslo periodika v rámci svazku
3-4
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
438-442
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—