The Biotechnological Potential of Anaerobic Gut Fungi
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F20%3A00538197" target="_blank" >RIV/67985904:_____/20:00538197 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-49924-2_17" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-49924-2_17</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-49924-2_17" target="_blank" >10.1007/978-3-030-49924-2_17</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Biotechnological Potential of Anaerobic Gut Fungi
Popis výsledku v původním jazyce
The anaerobic gut fungi (Neocallimastigomycota), first described almost 50 years ago, hold extraordinary potential for biotechnology. Anaerobic fungi could contribute to bioenergy and bio-based chemical production via their ability to degrade lignocellulose, may enhance animal health and production, and are now being revealed to have interesting biosynthetic potential for development. In this chapter, we briefly describe the biology of these species, discuss recent efforts to identify and exploit anaerobic fungal enzymes, and survey challenges and opportunities for their adoption in a variety of biotechnology applications.
Název v anglickém jazyce
The Biotechnological Potential of Anaerobic Gut Fungi
Popis výsledku anglicky
The anaerobic gut fungi (Neocallimastigomycota), first described almost 50 years ago, hold extraordinary potential for biotechnology. Anaerobic fungi could contribute to bioenergy and bio-based chemical production via their ability to degrade lignocellulose, may enhance animal health and production, and are now being revealed to have interesting biosynthetic potential for development. In this chapter, we briefly describe the biology of these species, discuss recent efforts to identify and exploit anaerobic fungal enzymes, and survey challenges and opportunities for their adoption in a variety of biotechnology applications.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Genetics and Biotechnology
ISBN
978-3-030-49923-5
Počet stran výsledku
25
Strana od-do
413-437
Počet stran knihy
452
Název nakladatele
Springer
Místo vydání
Chem
Kód UT WoS kapitoly
—