Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Biotechnological Potential of Anaerobic Gut Fungi

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F20%3A00538197" target="_blank" >RIV/67985904:_____/20:00538197 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-49924-2_17" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-49924-2_17</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-49924-2_17" target="_blank" >10.1007/978-3-030-49924-2_17</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Biotechnological Potential of Anaerobic Gut Fungi

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The anaerobic gut fungi (Neocallimastigomycota), first described almost 50 years ago, hold extraordinary potential for biotechnology. Anaerobic fungi could contribute to bioenergy and bio-based chemical production via their ability to degrade lignocellulose, may enhance animal health and production, and are now being revealed to have interesting biosynthetic potential for development. In this chapter, we briefly describe the biology of these species, discuss recent efforts to identify and exploit anaerobic fungal enzymes, and survey challenges and opportunities for their adoption in a variety of biotechnology applications.

  • Název v anglickém jazyce

    The Biotechnological Potential of Anaerobic Gut Fungi

  • Popis výsledku anglicky

    The anaerobic gut fungi (Neocallimastigomycota), first described almost 50 years ago, hold extraordinary potential for biotechnology. Anaerobic fungi could contribute to bioenergy and bio-based chemical production via their ability to degrade lignocellulose, may enhance animal health and production, and are now being revealed to have interesting biosynthetic potential for development. In this chapter, we briefly describe the biology of these species, discuss recent efforts to identify and exploit anaerobic fungal enzymes, and survey challenges and opportunities for their adoption in a variety of biotechnology applications.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Genetics and Biotechnology

  • ISBN

    978-3-030-49923-5

  • Počet stran výsledku

    25

  • Strana od-do

    413-437

  • Počet stran knihy

    452

  • Název nakladatele

    Springer

  • Místo vydání

    Chem

  • Kód UT WoS kapitoly