Temperature dependence of production of structured triacylglycerols in the alga Trachydiscus minutus
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985939%3A_____%2F15%3A00444759" target="_blank" >RIV/67985939:_____/15:00444759 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61388971:_____/15:00444759 RIV/00216208:11310/15:10294898
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.phytochem.2014.12.013" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.phytochem.2014.12.013</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.phytochem.2014.12.013" target="_blank" >10.1016/j.phytochem.2014.12.013</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Temperature dependence of production of structured triacylglycerols in the alga Trachydiscus minutus
Popis výsledku v původním jazyce
This study describes the identification of regioisomers and enantiomers of triacylglycerols of C20 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) in the alga Trachydiscus minutus cultivated at different temperatures using reversed- and chiral-phase liquid chromatography-mass spectrometry. The use of the two different phases contributes to ready identification, both qualitative and semiquantitative, of regioisomers and enantiomers of triacylglycerols containing eicosapentaenoic and arachidonic in the molecule. The ratio of regioisomers and enantiomers of triacylglycerols (TAG) depends on the temperature of cultivation; with lowering temperature the proportion of the achiral TAG increases and the enantiomer ratio diverges from 1:1
Název v anglickém jazyce
Temperature dependence of production of structured triacylglycerols in the alga Trachydiscus minutus
Popis výsledku anglicky
This study describes the identification of regioisomers and enantiomers of triacylglycerols of C20 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) in the alga Trachydiscus minutus cultivated at different temperatures using reversed- and chiral-phase liquid chromatography-mass spectrometry. The use of the two different phases contributes to ready identification, both qualitative and semiquantitative, of regioisomers and enantiomers of triacylglycerols containing eicosapentaenoic and arachidonic in the molecule. The ratio of regioisomers and enantiomers of triacylglycerols (TAG) depends on the temperature of cultivation; with lowering temperature the proportion of the achiral TAG increases and the enantiomer ratio diverges from 1:1
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Phytochemistry
ISSN
0031-9422
e-ISSN
—
Svazek periodika
110
Číslo periodika v rámci svazku
FEB 2015
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
37-45
Kód UT WoS článku
000350921300005
EID výsledku v databázi Scopus
—