Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Suárez on the Lower External Senses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985955%3A_____%2F16%3A00471046" target="_blank" >RIV/67985955:_____/16:00471046 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Suárez on the Lower External Senses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the paper the author presents a survey of Francisco Suárez's theory of the lower external senses. The author proceeds in three main stages. In the first, he explains in what sense the external senses of smell, taste and touch can be called 'lower' as compared to the senses of sight and hearing. Second, he deals with the issue of the nature and kinds of the proper sensible objects of smell, how they affect the medium, the sense organ, and the question of the organ of olfaction. Third, the same subissues are analyzed in the senses of taste and touch. In this last part, the issues of the (ir)re-nducibility of the sense of taste to the sense of touch and the number of the senses of touch are also tackled. In the conclusion the author states that one of the most typical features of Suárez’s theory is the Jesuit’s endorsement of sensible species.

  • Název v anglickém jazyce

    Suárez on the Lower External Senses

  • Popis výsledku anglicky

    In the paper the author presents a survey of Francisco Suárez's theory of the lower external senses. The author proceeds in three main stages. In the first, he explains in what sense the external senses of smell, taste and touch can be called 'lower' as compared to the senses of sight and hearing. Second, he deals with the issue of the nature and kinds of the proper sensible objects of smell, how they affect the medium, the sense organ, and the question of the organ of olfaction. Third, the same subissues are analyzed in the senses of taste and touch. In this last part, the issues of the (ir)re-nducibility of the sense of taste to the sense of touch and the number of the senses of touch are also tackled. In the conclusion the author states that one of the most typical features of Suárez’s theory is the Jesuit’s endorsement of sensible species.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60301 - Philosophy, History and Philosophy of science and technology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Filosofický časopis

  • ISSN

    0015-1831

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Suppl.

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    22

  • Strana od-do

    81-102

  • Kód UT WoS článku

    000428096100006

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85047006289