Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of the contents of the main biochemical compounds and the antioxidant activity of some Spanish olive oils as determined by four different radical scavenging tests.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081707%3A_____%2F03%3A17033143" target="_blank" >RIV/68081707:_____/03:17033143 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of the contents of the main biochemical compounds and the antioxidant activity of some Spanish olive oils as determined by four different radical scavenging tests.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare the contents of the main biochemical compounds and the antioxidant capacity of five Spanish olive oils by four different antioxidant tests and to find out the most valuable oil for disease preventing diets. Fatty acids, sterols and individual antioxidant compounds in Arbequina, Hojiblanca, Extra Virgin, Picual and Lampante Spanish olive oils were determined. In conclusion, the best method for determination of the antioxidant capacity of olive oils is the beta-carotene test. Extra Virgin olive oil has high organoleptic properties and the highest antioxidant activity. The above-mentioned makes this oil a preferable choice for diseases preventing diets.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of the contents of the main biochemical compounds and the antioxidant activity of some Spanish olive oils as determined by four different radical scavenging tests.

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare the contents of the main biochemical compounds and the antioxidant capacity of five Spanish olive oils by four different antioxidant tests and to find out the most valuable oil for disease preventing diets. Fatty acids, sterols and individual antioxidant compounds in Arbequina, Hojiblanca, Extra Virgin, Picual and Lampante Spanish olive oils were determined. In conclusion, the best method for determination of the antioxidant capacity of olive oils is the beta-carotene test. Extra Virgin olive oil has high organoleptic properties and the highest antioxidant activity. The above-mentioned makes this oil a preferable choice for diseases preventing diets.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BO - Biofyzika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Nutrition Biochemistry

  • ISSN

    0955-2863

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    154-159

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus