Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cereal n-glycoproteins enrichment by lectin affinity monolithic chromatography

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081715%3A_____%2F16%3A00460139" target="_blank" >RIV/68081715:_____/16:00460139 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/0806.44.2016.019" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1556/0806.44.2016.019</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/0806.44.2016.019" target="_blank" >10.1556/0806.44.2016.019</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Cereal n-glycoproteins enrichment by lectin affinity monolithic chromatography

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Research of cereal glycoproteins is important for understanding of their functional properties, their role during technological processing of cereals and it can serve as a valuable tool for the detection of cereal allergens. The main intention of this study was the screening of profile of water-soluble glycoproteins present in barley (Hordeum vulgare), wheat durum (Triticum durum) and spelt (Triticum spelta). Lectin monolithic HPLC column was used for rapid and effective enrichment of glycoprotein fractions. Captured glycoproteins were electrophoretically separated and analyzed by MALDI-TOF MS. Presented procedure resulted in identification of a group of N-glycoprotein candidates with affinity to lectin concanavalin A (ConA). Such molecules could have, among others, an allergenic potential.

  • Název v anglickém jazyce

    Cereal n-glycoproteins enrichment by lectin affinity monolithic chromatography

  • Popis výsledku anglicky

    Research of cereal glycoproteins is important for understanding of their functional properties, their role during technological processing of cereals and it can serve as a valuable tool for the detection of cereal allergens. The main intention of this study was the screening of profile of water-soluble glycoproteins present in barley (Hordeum vulgare), wheat durum (Triticum durum) and spelt (Triticum spelta). Lectin monolithic HPLC column was used for rapid and effective enrichment of glycoprotein fractions. Captured glycoproteins were electrophoretically separated and analyzed by MALDI-TOF MS. Presented procedure resulted in identification of a group of N-glycoprotein candidates with affinity to lectin concanavalin A (ConA). Such molecules could have, among others, an allergenic potential.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GPP503%2F12%2FP395" target="_blank" >GPP503/12/P395: Hledání glykosylovaných alergenů u potravinářsky významných rostlin pomocí moderních proteomických nástrojů</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Cereal Research Communications

  • ISSN

    0133-3720

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    286-297

  • Kód UT WoS článku

    000388000600010

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84971406539