Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electromembrane extraction – capillary zone electrophoresis for the quantitative determination of β-lactam antibiotics in milk samples

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081715%3A_____%2F23%3A00577236" target="_blank" >RIV/68081715:_____/23:00577236 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://hdl.handle.net/11104/0346446" target="_blank" >https://hdl.handle.net/11104/0346446</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.chroma.2023.464455" target="_blank" >10.1016/j.chroma.2023.464455</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electromembrane extraction – capillary zone electrophoresis for the quantitative determination of β-lactam antibiotics in milk samples

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Three penicillin-based β-lactam antibiotics (benzylpenicillin, amoxicillin, and ampicillin) were extracted by electromembrane extraction (EME) and determined in the resulting extracts by capillary zone electrophoresis (CZE) with UV–Vis detection. At optimized EME-CZE conditions, the sensitivity of the analytical method was sufficient for the determination of the three β-lactam antibiotics in undiluted cow’s milk at concentrations below the EU maximum residue limits (4 μg/L) in foodstuffs.

  • Název v anglickém jazyce

    Electromembrane extraction – capillary zone electrophoresis for the quantitative determination of β-lactam antibiotics in milk samples

  • Popis výsledku anglicky

    Three penicillin-based β-lactam antibiotics (benzylpenicillin, amoxicillin, and ampicillin) were extracted by electromembrane extraction (EME) and determined in the resulting extracts by capillary zone electrophoresis (CZE) with UV–Vis detection. At optimized EME-CZE conditions, the sensitivity of the analytical method was sufficient for the determination of the three β-lactam antibiotics in undiluted cow’s milk at concentrations below the EU maximum residue limits (4 μg/L) in foodstuffs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Chromatography A

  • ISSN

    0021-9673

  • e-ISSN

    1873-3778

  • Svazek periodika

    1711

  • Číslo periodika v rámci svazku

    NOV

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    464455

  • Kód UT WoS článku

    001110471700001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85174726192