Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Application of advanced light microscopic techniques to gain deeper insights into cheese matrix physico-chemistry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081731%3A_____%2F15%3A00449551" target="_blank" >RIV/68081731:_____/15:00449551 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s13594-015-0253-2" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s13594-015-0253-2</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s13594-015-0253-2" target="_blank" >10.1007/s13594-015-0253-2</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of advanced light microscopic techniques to gain deeper insights into cheese matrix physico-chemistry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Despite considerable advances in confocal microscopy and related technologies, advanced light microscopy techniques have been rarely used to study the microstructure of cheese matrices. Here, we demonstrate the potential of advanced microscopic techniques, namely fluorescence lifetime imaging (FLIM), confocal Raman spectroscopy and non-linear microscopy (two-photon excitation and second harmonic generation microscopy), to study localized physicochemical properties of cheese matrices. These methods allowfor precise localization of individual chemical components and help to determine their spatial organization in three dimensions. We discuss both fluorescent labelling and label-free methods that provide valuable information about the localized environment. Overall, these new technologies will enable a greater understanding of the influence of manufacturing processes on cheese quality and consistency.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of advanced light microscopic techniques to gain deeper insights into cheese matrix physico-chemistry

  • Popis výsledku anglicky

    Despite considerable advances in confocal microscopy and related technologies, advanced light microscopy techniques have been rarely used to study the microstructure of cheese matrices. Here, we demonstrate the potential of advanced microscopic techniques, namely fluorescence lifetime imaging (FLIM), confocal Raman spectroscopy and non-linear microscopy (two-photon excitation and second harmonic generation microscopy), to study localized physicochemical properties of cheese matrices. These methods allowfor precise localization of individual chemical components and help to determine their spatial organization in three dimensions. We discuss both fluorescent labelling and label-free methods that provide valuable information about the localized environment. Overall, these new technologies will enable a greater understanding of the influence of manufacturing processes on cheese quality and consistency.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BH - Optika, masery a lasery

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Dairy Science & Technology

  • ISSN

    1958-5586

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    95

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    FR - Francouzská republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    687-700

  • Kód UT WoS článku

    000361480900009

  • EID výsledku v databázi Scopus