Stabilization of protein by freeze-drying in the presence of trehalose: a case study of tubulin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378050%3A_____%2F14%3A00434353" target="_blank" >RIV/68378050:_____/14:00434353 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-62703-977-2_32" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-1-62703-977-2_32</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-62703-977-2_32" target="_blank" >10.1007/978-1-62703-977-2_32</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Stabilization of protein by freeze-drying in the presence of trehalose: a case study of tubulin
Popis výsledku v původním jazyce
Microtubules, polymers of the heterodimeric protein ??-tubulin, are indispensable for many cellular activities such as maintenance of cell shape, division, migration, and ordered vesicle transport. In vitro assays to study microtubule functions and theirregulation by associated proteins require the availability of assembly-competent purified tubulin. However, tubulin is a thermolabile protein that rapidly converts into non-polymerizing state. For this reason it is usually stored at 80 °C to preserve its conformation and polymerization properties. In this chapter we describe a method for freeze-drying of assembly-competent tubulin in the presence of nonreducing sugar trehalose and methods enabling evaluation of tubulin functions in rehydrated samples.
Název v anglickém jazyce
Stabilization of protein by freeze-drying in the presence of trehalose: a case study of tubulin
Popis výsledku anglicky
Microtubules, polymers of the heterodimeric protein ??-tubulin, are indispensable for many cellular activities such as maintenance of cell shape, division, migration, and ordered vesicle transport. In vitro assays to study microtubule functions and theirregulation by associated proteins require the availability of assembly-competent purified tubulin. However, tubulin is a thermolabile protein that rapidly converts into non-polymerizing state. For this reason it is usually stored at 80 °C to preserve its conformation and polymerization properties. In this chapter we describe a method for freeze-drying of assembly-competent tubulin in the presence of nonreducing sugar trehalose and methods enabling evaluation of tubulin functions in rehydrated samples.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Methods in Molecular Biology
ISSN
1064-3745
e-ISSN
—
Svazek periodika
1129
Číslo periodika v rámci svazku
February
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
16
Strana od-do
443-458
Kód UT WoS článku
000337104300033
EID výsledku v databázi Scopus
—