Stabilization of proteins by freeze-drying in the presence of trehalose: a case study of tubulin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378050%3A_____%2F20%3A00540021" target="_blank" >RIV/68378050:_____/20:00540021 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://link.springer.com/protocol/10.1007%2F978-1-0716-0775-6_27" target="_blank" >https://link.springer.com/protocol/10.1007%2F978-1-0716-0775-6_27</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-0716-0775-6_27" target="_blank" >10.1007/978-1-0716-0775-6_27</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Stabilization of proteins by freeze-drying in the presence of trehalose: a case study of tubulin
Popis výsledku v původním jazyce
Microtubules, polymers of the heterodimeric protein αβ-tubulin, are indispensable for many cellularnactivities such as maintenance of cell shape, division, migration, and ordered vesicle transport. In vitronassays to study microtubule functions and their regulation by associated proteins require the availability of assembly-competent purified tubulin. However, tubulin is a thermolabile protein that rapidly converts into a nonpolymerizing state. For this reason, it is usually stored at -80 C or liquid nitrogen to preserve its conformation and polymerization properties. In this chapter, we describe a method for freeze-drying of assembly-competent tubulin in the presence of nonreducing sugar trehalose, and methods enabling the evaluation of tubulin functions in rehydrated samples.n
Název v anglickém jazyce
Stabilization of proteins by freeze-drying in the presence of trehalose: a case study of tubulin
Popis výsledku anglicky
Microtubules, polymers of the heterodimeric protein αβ-tubulin, are indispensable for many cellularnactivities such as maintenance of cell shape, division, migration, and ordered vesicle transport. In vitronassays to study microtubule functions and their regulation by associated proteins require the availability of assembly-competent purified tubulin. However, tubulin is a thermolabile protein that rapidly converts into a nonpolymerizing state. For this reason, it is usually stored at -80 C or liquid nitrogen to preserve its conformation and polymerization properties. In this chapter, we describe a method for freeze-drying of assembly-competent tubulin in the presence of nonreducing sugar trehalose, and methods enabling the evaluation of tubulin functions in rehydrated samples.n
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
10608 - Biochemistry and molecular biology
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Protein downstream processing: Design, Development And Application of High and Low-Resolution Methods (N. Labrou Ed.) 2nd edition
ISBN
978-1-0716-0775-6
Počet stran výsledku
19
Strana od-do
417-435
Počet stran knihy
511
Název nakladatele
Humana Press
Místo vydání
New York
Kód UT WoS kapitoly
000697782600028