Perspective: Gluten-Free Products for Patients with Celiac Disease Should Not Contain Trace Levels
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378050%3A_____%2F17%3A00486613" target="_blank" >RIV/68378050:_____/17:00486613 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.3945/an.116.014472" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3945/an.116.014472</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3945/an.116.014472" target="_blank" >10.3945/an.116.014472</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Perspective: Gluten-Free Products for Patients with Celiac Disease Should Not Contain Trace Levels
Popis výsledku v původním jazyce
Celiac disease is a genetic autoimmune disease. The gluten-free diet isncurrently the only treatment for people with celiac disease. Strictngluten-free diet is the only method currently available to treat andnprevent CD complications. The main objective of this article is tonrecommend a new classification for food labelling and to suggest thatngluten-free products should contain no gluten. Food products recommendednfor patients with CD should really have “zero mg/kg”, that is, contain nongluten. “Very low gluten” foods may have a minimal gluten concentration,nperhaps <100, but are not recommended for patients with CD. Oats should benin included in a GFD only if the product has been tested and shown to benfree of gluten. If the oat products are not tested, this informationnshould be included on the label.nn
Název v anglickém jazyce
Perspective: Gluten-Free Products for Patients with Celiac Disease Should Not Contain Trace Levels
Popis výsledku anglicky
Celiac disease is a genetic autoimmune disease. The gluten-free diet isncurrently the only treatment for people with celiac disease. Strictngluten-free diet is the only method currently available to treat andnprevent CD complications. The main objective of this article is tonrecommend a new classification for food labelling and to suggest thatngluten-free products should contain no gluten. Food products recommendednfor patients with CD should really have “zero mg/kg”, that is, contain nongluten. “Very low gluten” foods may have a minimal gluten concentration,nperhaps <100, but are not recommended for patients with CD. Oats should benin included in a GFD only if the product has been tested and shown to benfree of gluten. If the oat products are not tested, this informationnshould be included on the label.nn
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Advances in Nutrition
ISSN
2161-8313
e-ISSN
—
Svazek periodika
8
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
409-411
Kód UT WoS článku
000402588200002
EID výsledku v databázi Scopus
—