Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Perspective: Gluten-Free Products for Patients with Celiac Disease Should Not Contain Trace Levels

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378050%3A_____%2F17%3A00486613" target="_blank" >RIV/68378050:_____/17:00486613 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.3945/an.116.014472" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3945/an.116.014472</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3945/an.116.014472" target="_blank" >10.3945/an.116.014472</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Perspective: Gluten-Free Products for Patients with Celiac Disease Should Not Contain Trace Levels

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Celiac disease is a genetic autoimmune disease. The gluten-free diet isncurrently the only treatment for people with celiac disease. Strictngluten-free diet is the only method currently available to treat andnprevent CD complications. The main objective of this article is tonrecommend a new classification for food labelling and to suggest thatngluten-free products should contain no gluten. Food products recommendednfor patients with CD should really have “zero mg/kg”, that is, contain nongluten. “Very low gluten” foods may have a minimal gluten concentration,nperhaps <100, but are not recommended for patients with CD. Oats should benin included in a GFD only if the product has been tested and shown to benfree of gluten. If the oat products are not tested, this informationnshould be included on the label.nn

  • Název v anglickém jazyce

    Perspective: Gluten-Free Products for Patients with Celiac Disease Should Not Contain Trace Levels

  • Popis výsledku anglicky

    Celiac disease is a genetic autoimmune disease. The gluten-free diet isncurrently the only treatment for people with celiac disease. Strictngluten-free diet is the only method currently available to treat andnprevent CD complications. The main objective of this article is tonrecommend a new classification for food labelling and to suggest thatngluten-free products should contain no gluten. Food products recommendednfor patients with CD should really have “zero mg/kg”, that is, contain nongluten. “Very low gluten” foods may have a minimal gluten concentration,nperhaps <100, but are not recommended for patients with CD. Oats should benin included in a GFD only if the product has been tested and shown to benfree of gluten. If the oat products are not tested, this informationnshould be included on the label.nn

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Advances in Nutrition

  • ISSN

    2161-8313

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    409-411

  • Kód UT WoS článku

    000402588200002

  • EID výsledku v databázi Scopus