Poznámky ke stravovacím zvyklostem Ukrajinců žijících v České republice (na příkladu Brna a okolí)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378076%3A_____%2F09%3A00333944" target="_blank" >RIV/68378076:_____/09:00333944 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Poznámky ke stravovacím zvyklostem Ukrajinců žijících v České republice (na příkladu Brna a okolí)
Popis výsledku v původním jazyce
Sonda do způsobu stravování Ukrajinců žijících v Brně a okolí. Výzkum se zaměřil na všední i sváteční stravu v průběhu posledních dvou desetiletí. Vyplývá z něj, že Ukrajinci připravují většinou pokrmy, které znají z domova, část surovin si stále nechávají přivážet z Ukrajiny. Mladší generace kromě toho využívá nabídek z provozoven ?fast food?.
Název v anglickém jazyce
Remarks on eating habits of the Ukrainians in the Czech Republic (on an example of Brno and its surroundings)
Popis výsledku anglicky
The research probe was done at the Ukrainians living in Brno and its surroundings during last two decades, observing their way of eating. The Ukrainians do not refuse Czech dishes fully, their menu, however, consists mainly od Ukrainian dishes. Some rawmaterials are still imported from Ukraine. The youngest generation uses the offer of catering facilities and fast foods.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AC - Archeologie, antropologie, etnologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Národopisná revue
ISSN
0862-8351
e-ISSN
—
Svazek periodika
19
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—