Odhad tepelné difusivity olivového oleje během ošetření vysokým tlakem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378271%3A_____%2F06%3A00048622" target="_blank" >RIV/68378271:_____/06:00048622 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/67179843:_____/06:R0066569 RIV/60460709:_____/06:R0066505 RIV/68407700:_____/06:R0066537 RIV/00027022:_____/06:E0004339 RIV/60460709:41310/06:14225
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment
Popis výsledku v původním jazyce
This contribution concerns cooling of olive oil under the conditions of its treatment with high pressure and the estimation of its thermal diffusivity by the means of numerical analysis of the experimental data of the temperature drop at the time of holding at the pressure. It is shown that it is necessary to take into consideration not only the heat conduction, but also the free convection when modelling the temperature history of the viscous liquid foods during high-pressure treatment
Název v anglickém jazyce
Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment
Popis výsledku anglicky
This contribution concerns cooling of olive oil under the conditions of its treatment with high pressure and the estimation of its thermal diffusivity by the means of numerical analysis of the experimental data of the temperature drop at the time of holding at the pressure. It is shown that it is necessary to take into consideration not only the heat conduction, but also the free convection when modelling the temperature history of the viscous liquid foods during high-pressure treatment
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Funkční potraviny ze zeleniny a ovoce a dalších zemědělských produktů vyrobené za použití vysokotlakého ošetření</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Engineering
ISSN
0260-8774
e-ISSN
—
Svazek periodika
74
Číslo periodika v rámci svazku
-
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
286-291
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—