Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Apparent Molal Volume and Compressibility of Glucose and Maltose at Different Temperatures in Lysozyme Solution

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21110%2F15%3A00328178" target="_blank" >RIV/68407700:21110/15:00328178 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s13369-015-1818-3" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s13369-015-1818-3</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s13369-015-1818-3" target="_blank" >10.1007/s13369-015-1818-3</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Apparent Molal Volume and Compressibility of Glucose and Maltose at Different Temperatures in Lysozyme Solution

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the present research, we study the thermodynamic parameters of ternary system of two different sugars, i.e., (a)D(-)glucose+lysozyme+water and (b)maltose+lysozyme+water. It has been done at various temperatures (293.15, 303.15, 313.15 and 323.15 K) and concentrations of sugars. The apparent molal volume and apparent molal compressibilities have been calculated for these systems. The partial molal volume of D(-)glucose and maltose has also been evaluated in aqueous lysozyme solution. We have made an attempt to examine transfer volume of the said solutes from water to aqueous lysozyme solution. Interaction between sugars and water molecules is expected to create polar environment, which helps to increase the hydrophobic interactions in proteins, thus stabilizing the protein.

  • Název v anglickém jazyce

    Apparent Molal Volume and Compressibility of Glucose and Maltose at Different Temperatures in Lysozyme Solution

  • Popis výsledku anglicky

    In the present research, we study the thermodynamic parameters of ternary system of two different sugars, i.e., (a)D(-)glucose+lysozyme+water and (b)maltose+lysozyme+water. It has been done at various temperatures (293.15, 303.15, 313.15 and 323.15 K) and concentrations of sugars. The apparent molal volume and apparent molal compressibilities have been calculated for these systems. The partial molal volume of D(-)glucose and maltose has also been evaluated in aqueous lysozyme solution. We have made an attempt to examine transfer volume of the said solutes from water to aqueous lysozyme solution. Interaction between sugars and water molecules is expected to create polar environment, which helps to increase the hydrophobic interactions in proteins, thus stabilizing the protein.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20501 - Materials engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Arabian Journal for Science and Engineering

  • ISSN

    1319-8025

  • e-ISSN

    2191-4281

  • Svazek periodika

    40

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    3001-3005

  • Kód UT WoS článku

    000362954000020

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84944062844