Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Cement Mortar Recipe on Early Age Strength Development

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21110%2F22%3A00368246" target="_blank" >RIV/68407700:21110/22:00368246 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.4028/p-22qfte" target="_blank" >https://doi.org/10.4028/p-22qfte</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.4028/p-22qfte" target="_blank" >10.4028/p-22qfte</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Cement Mortar Recipe on Early Age Strength Development

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper summarises the results of experimental analysis focused on the maturity method. The method is used to determine the early-age compressive strength of concrete on a construction site to optimise the construction process. All presented calibration curves of different recipes were determined experimentally. Comparison of calibration curves shows effects of specific changes in the recipe on early-age compressive strength development of cement mortar. Investigated changes in the recipe are the following: use of different cement types from different sources, amount of cement, water-cement ratio, used fine aggregates, admixtures and additions. Besides mentioned comparison, the topic of accuracy and deviations is included. Deviations were investigated by repeated determination of calibration curves at a specific time after the creation of the first batch of the calibration curves. The experience acquired during cement mortar experimental analysis will be later used in upcoming experiments at a concrete supplier with different concrete recipes.

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Cement Mortar Recipe on Early Age Strength Development

  • Popis výsledku anglicky

    The paper summarises the results of experimental analysis focused on the maturity method. The method is used to determine the early-age compressive strength of concrete on a construction site to optimise the construction process. All presented calibration curves of different recipes were determined experimentally. Comparison of calibration curves shows effects of specific changes in the recipe on early-age compressive strength development of cement mortar. Investigated changes in the recipe are the following: use of different cement types from different sources, amount of cement, water-cement ratio, used fine aggregates, admixtures and additions. Besides mentioned comparison, the topic of accuracy and deviations is included. Deviations were investigated by repeated determination of calibration curves at a specific time after the creation of the first batch of the calibration curves. The experience acquired during cement mortar experimental analysis will be later used in upcoming experiments at a concrete supplier with different concrete recipes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20101 - Civil engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Solid State Phenomena

  • ISSN

    1012-0394

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    336

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    179-184

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85141125430