Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

NEAR INFRARED DRYING OF APPLE SLICES

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F11%3A00181723" target="_blank" >RIV/68407700:21220/11:00181723 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://chps.fsid.cvut.cz/pt2011/pdf/1100012-1.pdf" target="_blank" >http://chps.fsid.cvut.cz/pt2011/pdf/1100012-1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    NEAR INFRARED DRYING OF APPLE SLICES

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to study near infrared (NIR) drying of apple slices. NIR drying should give good results for dehydration of thick food materials that is needed for better preservation of food quality. In present articleare investigated the effects of blanching and of air velocity on the drying time and on the rehydration property. Also is studied the heat-up rate of upper and bottom surfaces of apple slices for heating at wavelengths of 1 #m and 6 #m. Apple slices were dried by NIR heating at wavelength of 1 #m and by natural and by forced convections with air velocities 0.25 and 0.5 m/s and air temperature about 28 0C. The final temperature of material during drying was below 55 0C. The quality of dried apple slices was controlled by a rehydration ratio.

  • Název v anglickém jazyce

    NEAR INFRARED DRYING OF APPLE SLICES

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to study near infrared (NIR) drying of apple slices. NIR drying should give good results for dehydration of thick food materials that is needed for better preservation of food quality. In present articleare investigated the effects of blanching and of air velocity on the drying time and on the rehydration property. Also is studied the heat-up rate of upper and bottom surfaces of apple slices for heating at wavelengths of 1 #m and 6 #m. Apple slices were dried by NIR heating at wavelength of 1 #m and by natural and by forced convections with air velocities 0.25 and 0.5 m/s and air temperature about 28 0C. The final temperature of material during drying was below 55 0C. The quality of dried apple slices was controlled by a rehydration ratio.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Procesní technika 2011

  • ISBN

    978-80-01-04858-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    "nečíslov. (ArtNo=7)"

  • Název nakladatele

    České vysoké učení technické v Praze, Fakulta strojní

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    21. 6. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku