Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrical properties of collagen solution assessed by specific electrical conductivity and dielectric spectroscopy measurement

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F15%3A00233492" target="_blank" >RIV/68407700:21220/15:00233492 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://reg.livebyglevents.com/Download.axd?FileID=9b986587-52ff-4a43-be4f-26a05cb329c4" target="_blank" >http://reg.livebyglevents.com/Download.axd?FileID=9b986587-52ff-4a43-be4f-26a05cb329c4</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrical properties of collagen solution assessed by specific electrical conductivity and dielectric spectroscopy measurement

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The article is focused upon measurement of electrical properties-specific electrical conductivity and dielectric properties of viscoelastic liquid-collagen solution (solution of 7% mass fraction of bovine collagen and water) which can be used for producing edible packages of foods or synthetic vascular grafts. Measured specific electrical conductivity (depending upon temperature and composition of foods) is an indicator of processing states (degree of inhomogeneity, degradation of structure, intensity of deformation etc.). On the principle of electrical conductivity may also work systems indicating the presence of food in the processing line. Dielectric spectroscopy measures the dielectric properties (permittivity) of samples as a function of frequencyand these values can help us to examine structural changes in the food sample or to reveal information about the reaction mechanism of an electrochemical process. Specific conductivity (its dependence on temperature) and dielectric prope

  • Název v anglickém jazyce

    Electrical properties of collagen solution assessed by specific electrical conductivity and dielectric spectroscopy measurement

  • Popis výsledku anglicky

    The article is focused upon measurement of electrical properties-specific electrical conductivity and dielectric properties of viscoelastic liquid-collagen solution (solution of 7% mass fraction of bovine collagen and water) which can be used for producing edible packages of foods or synthetic vascular grafts. Measured specific electrical conductivity (depending upon temperature and composition of foods) is an indicator of processing states (degree of inhomogeneity, degradation of structure, intensity of deformation etc.). On the principle of electrical conductivity may also work systems indicating the presence of food in the processing line. Dielectric spectroscopy measures the dielectric properties (permittivity) of samples as a function of frequencyand these values can help us to examine structural changes in the food sample or to reveal information about the reaction mechanism of an electrochemical process. Specific conductivity (its dependence on temperature) and dielectric prope

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA14-23482S" target="_blank" >GA14-23482S: Tepelné, elektrické a reologické vlastnosti kolagenní hmoty</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů