Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Heat transfer distributions on the falt bottom of agitated vessel measured with temperature oscillation method

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F17%3A00314734" target="_blank" >RIV/68407700:21220/17:00314734 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Heat transfer distributions on the falt bottom of agitated vessel measured with temperature oscillation method

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Temperature Oscillation Infra-Red Thermography (TOIRT) method was used to measure local heat transfer coefficients on the flat bottom of the agitated vessel. There were measured local heat transfer coefficients between the flat surface and a confined impinging jet generated by an impeller located in a draft tube. Experimental results are compared to heat transfer coefficients between the flat surface and impeller in the baffled vessel. The TOIRT method by Wandelt and Roetzel is based on establishing a phase-lag between the oscillating heat flux applied to the heat transfer surface and the surface temperature response using a contactless infra-red camera. The phase-lag is in direct relationship with the heat transfer coefficient. This method is validated by results comparsion of a jet impinging perpendicular the plate.

  • Název v anglickém jazyce

    Heat transfer distributions on the falt bottom of agitated vessel measured with temperature oscillation method

  • Popis výsledku anglicky

    The Temperature Oscillation Infra-Red Thermography (TOIRT) method was used to measure local heat transfer coefficients on the flat bottom of the agitated vessel. There were measured local heat transfer coefficients between the flat surface and a confined impinging jet generated by an impeller located in a draft tube. Experimental results are compared to heat transfer coefficients between the flat surface and impeller in the baffled vessel. The TOIRT method by Wandelt and Roetzel is based on establishing a phase-lag between the oscillating heat flux applied to the heat transfer surface and the surface temperature response using a contactless infra-red camera. The phase-lag is in direct relationship with the heat transfer coefficient. This method is validated by results comparsion of a jet impinging perpendicular the plate.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20301 - Mechanical engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů