Ultra-Wideband Temperature Dependent Dielectric Spectroscopy of Porcine Tissue and Blood in the Microwave Frequency Range
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21230%2F19%3A00331828" target="_blank" >RIV/68407700:21230/19:00331828 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/68407700:21460/19:00331828
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.3390/s19071707" target="_blank" >https://doi.org/10.3390/s19071707</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/s19071707" target="_blank" >10.3390/s19071707</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Ultra-Wideband Temperature Dependent Dielectric Spectroscopy of Porcine Tissue and Blood in the Microwave Frequency Range
Popis výsledku v původním jazyce
The knowledge of frequency and temperature dependent dielectric properties of tissue is essential to develop ultra-wideband diagnostic technologies, such as a non-invasive temperature monitoring system during hyperthermia treatment. To this end, we characterized the dielectric properties of animal liver, muscle, fat and blood in the microwave frequency range from 0.5 GHz to 7 GHz and in the temperature range between 30 degrees C and 50 degrees C. The measured data were modeled to a two-pole Cole-Cole model and a second-order polynomial was introduced to fit the Cole-Cole parameters as a function of temperature. The parametric model provides access to the dielectric properties of tissue at any frequency and temperature in the specified range.
Název v anglickém jazyce
Ultra-Wideband Temperature Dependent Dielectric Spectroscopy of Porcine Tissue and Blood in the Microwave Frequency Range
Popis výsledku anglicky
The knowledge of frequency and temperature dependent dielectric properties of tissue is essential to develop ultra-wideband diagnostic technologies, such as a non-invasive temperature monitoring system during hyperthermia treatment. To this end, we characterized the dielectric properties of animal liver, muscle, fat and blood in the microwave frequency range from 0.5 GHz to 7 GHz and in the temperature range between 30 degrees C and 50 degrees C. The measured data were modeled to a two-pole Cole-Cole model and a second-order polynomial was introduced to fit the Cole-Cole parameters as a function of temperature. The parametric model provides access to the dielectric properties of tissue at any frequency and temperature in the specified range.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20201 - Electrical and electronic engineering
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GC17-20498J" target="_blank" >GC17-20498J: Neinvazivní určení teploty v lidském těle pomocí fyzikálních aspektů ultra-širokopásmového mikrovlnného kanálu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Sensors
ISSN
1424-8220
e-ISSN
1424-8220
Svazek periodika
19
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
21
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000465570700226
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85064811473