Application of Pulsed Electric Field on bacteria and spores
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21460%2F12%3A00198310" target="_blank" >RIV/68407700:21460/12:00198310 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application of Pulsed Electric Field on bacteria and spores
Popis výsledku v původním jazyce
The technology of pulsed electric field can be used to sterilization of liquid solution as water, milk, fruit juice and vegetables sap without using chemical substances and procedures. PEF - pulse electric field - can be used to inactivation of bacterialike as Escherichia coli, Baccilus subtilis and Lactobaccilus plantarum into water solution. Characteristic values for technology of pulsed electric field are high voltage pulses (exponential or rectangular wave decay) with long of several micro seconds,voltage amplifier amplitude of tens kV and intensity of PEF into application cell tens of kV/cm.
Název v anglickém jazyce
Application of Pulsed Electric Field on bacteria and spores
Popis výsledku anglicky
The technology of pulsed electric field can be used to sterilization of liquid solution as water, milk, fruit juice and vegetables sap without using chemical substances and procedures. PEF - pulse electric field - can be used to inactivation of bacterialike as Escherichia coli, Baccilus subtilis and Lactobaccilus plantarum into water solution. Characteristic values for technology of pulsed electric field are high voltage pulses (exponential or rectangular wave decay) with long of several micro seconds,voltage amplifier amplitude of tens kV and intensity of PEF into application cell tens of kV/cm.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
BL - Fyzika plasmatu a výboje v plynech
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů