Kybernetická bezpečnost řepařského a cukrovarnického sektoru
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21460%2F19%3A00339703" target="_blank" >RIV/68407700:21460/19:00339703 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://hdl.handle.net/10467/86963" target="_blank" >http://hdl.handle.net/10467/86963</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kybernetická bezpečnost řepařského a cukrovarnického sektoru
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek pojednává o kybernetických rizicích pro řepařský a cukrovarnický průmysl. V případě cukrovarnického průmyslu představuje hlavní riziko napadení řídících kontrolních systémů škodlivým kódem finančně motivovaného aktéra. V případě řepařského průmyslu představuje riziko napadení nově zaváděných technologií precizního zemědělství. Cílem příspěvku je rovněž stanovení návrhů opatření pro zvýšení kybernetické bezpečnosti u řepařství a cukrovarnictví jako oblastí, na které primárně nedopadá zákon o kybernetické bezpečnosti.
Název v anglickém jazyce
Cybersecurity of Beet and Sugar Sector
Popis výsledku anglicky
The paper deals with cyber risks for beet and sugar industry. In the case of the sugar industry, the main risk to attack industrial control systems is the malicious code of a financially motivated actor. In the case of the beet industry, there is a risk of attacking newly introduced precision farming technologies. The aim of the paper is also to set out proposals for measures to increase cybersecurity of the beet and sugar industry, as the areas not primarily covered by the Cyber Security Act.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10201 - Computer sciences, information science, bioinformathics (hardware development to be 2.2, social aspect to be 5.8)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
135
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
375-376
Kód UT WoS článku
000500231000007
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85076625529