Sledování mechanických vlastností historických cihel a vliv povrchových úprav na jejich difuzní vlastnosti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21610%2F13%3A00210840" target="_blank" >RIV/68407700:21610/13:00210840 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování mechanických vlastností historických cihel a vliv povrchových úprav na jejich difuzní vlastnosti
Popis výsledku v původním jazyce
Ze stavební praxe a zkušeností po opakujících se povodních je zřejmé, že přirozené vysychání zdiva je proces dlouhodobý a závislý na mnoha faktorech. Základními faktory ovlivňujícími rychlost vysychání jsou typ a vlastnosti zdiva a parametry prostředí, ve kterém se zdivo nachází. Předmětem našeho výzkumu byly historické CPP.
Název v anglickém jazyce
Monitoring Mechanical Pproperties of Historic Bricks and Impact of Surface Finishing on their Diffusion Properties
Popis výsledku anglicky
From a building praxis and experiences after repetitive floods it is obvious that natural drying of masonry is a lengthy process and depends on many factors. The basic factors affecting speed of drying are a type and properties of the material and parameters of surroundings. The project has dealt with monitoring of historic burnt full bricks.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JM - Inženýrské stavitelství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zkoušení a jakost ve stavebnictví 2013
ISBN
978-80-214-4777-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
247-256
Název nakladatele
Vysoké učení technické v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 10. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—