The effect of bread making process on contents of key trichothecene mycotoxins: Deoxynivalenol, T-2 and HT-2 toxins
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70565813%3A_____%2F14%3A%230000338" target="_blank" >RIV/70565813:_____/14:#0000338 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?volume=32&type=volume" target="_blank" >http://agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?volume=32&type=volume</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of bread making process on contents of key trichothecene mycotoxins: Deoxynivalenol, T-2 and HT-2 toxins
Popis výsledku v původním jazyce
In the present study, the fate of trichothecene mycotoxins deoxynivalenol (DON), T-2 and HT-2 toxins during the bread preparation and baking was investigated in order to obtain information about the influence of processing conditions on the levels of these toxins in final products. Various combinations of dough fermentation, proofing and baking times were used to prepare test breads. For determination of toxin levels in all tested matrices, HPLC?MS/MS method was employed.
Název v anglickém jazyce
The effect of bread making process on contents of key trichothecene mycotoxins: Deoxynivalenol, T-2 and HT-2 toxins
Popis výsledku anglicky
In the present study, the fate of trichothecene mycotoxins deoxynivalenol (DON), T-2 and HT-2 toxins during the bread preparation and baking was investigated in order to obtain information about the influence of processing conditions on the levels of these toxins in final products. Various combinations of dough fermentation, proofing and baking times were used to prepare test breads. For determination of toxin levels in all tested matrices, HPLC?MS/MS method was employed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
32
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
570-577
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—