Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny aminokyselinového spektra kravského mleziva v průběhu prvních 72 hodin po porodu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F07%3A63505382" target="_blank" >RIV/70883521:28110/07:63505382 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in amino acids composition of cows colostrum (during first 72 hours after parturition)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Changes in amino acid spectrum of colostrum within the period of 2 to 72 hours post partum were studied in dairy cows of the Czech Red Pied cattle with a genetic admixture of Black Pied Lowland breed (n = 10). Five of them were on the 1st lactation and 5on the 2nd and/or higher lactations. Within the study period, the contents of non-essential amino acids (NEAA) and essential amino acids (EAA) decreased by 22.8 - 63.2% and 27.3 - 65.2%, resp., in dairy cows on the 1st lactation while in those on the 2nd and following lactations the corresponding values were 22.0 - 63.7% and 24.9 - 71.7%, respectively. The dependence of the course of changes in the AA spectrum of cow's colostrum on the time interval elapsing after the parturition could be characterisedby a regression equation y = b0 + b1/x + b2/x2.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in amino acids composition of cows colostrum (during first 72 hours after parturition)

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in amino acid spectrum of colostrum within the period of 2 to 72 hours post partum were studied in dairy cows of the Czech Red Pied cattle with a genetic admixture of Black Pied Lowland breed (n = 10). Five of them were on the 1st lactation and 5on the 2nd and/or higher lactations. Within the study period, the contents of non-essential amino acids (NEAA) and essential amino acids (EAA) decreased by 22.8 - 63.2% and 27.3 - 65.2%, resp., in dairy cows on the 1st lactation while in those on the 2nd and following lactations the corresponding values were 22.0 - 63.7% and 24.9 - 71.7%, respectively. The dependence of the course of changes in the AA spectrum of cow's colostrum on the time interval elapsing after the parturition could be characterisedby a regression equation y = b0 + b1/x + b2/x2.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    81-94

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus