Složení a změny proteinů ve strojně odděleném mase
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507338" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507338 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Složení a změny proteinů ve strojně odděleném mase
Popis výsledku v původním jazyce
Strojně oddělené maso drůbeží a vepřové patří mezi významné suroviny používané pro výrobu masných mělněných výrobků, resp. paštik. V článku je provedeno srovnání aminokyselinového skóre, indexu esenciálních aminokyselin a vybraných aminokyselin u drůbežího a vepřového SOM, dále prsní a stehenní drůbeží svaloviny. Průběh proteolýzy bílkovin byl sledován pomocí změn obsahu amoniaku (Conwayův test) a dále byly testovány možnosti snížení rychlosti proteolýzy SOM přídavkem vybraných přídatných látek.
Název v anglickém jazyce
Composition and Changes of protein in mechanically deboned meat.
Popis výsledku anglicky
Mechanically deboned poultry meat and pork belongs among important raw materiáls use for manufacturing meat crushed products, or pates. In the paper is done compare of amino acid score of index of essentials amino acids and selected amino acids in poultry meat and pork MDM then pectoralis and semitendinosus muscle of poultry meat. Process of proteolysis was monitored by changes of content of amonia (Conway test) and then possibilities of decrease of proteolysis speed MDM whith addition of selected additives were tested.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proteiny 2008 Sborník příspěvků V. ročníku mezinárodní konference
ISBN
978-80-7318-706-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
22. 5. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—