Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Složení a změny proteinů ve strojně odděleném mase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507338" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507338 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Složení a změny proteinů ve strojně odděleném mase

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Strojně oddělené maso drůbeží a vepřové patří mezi významné suroviny používané pro výrobu masných mělněných výrobků, resp. paštik. V článku je provedeno srovnání aminokyselinového skóre, indexu esenciálních aminokyselin a vybraných aminokyselin u drůbežího a vepřového SOM, dále prsní a stehenní drůbeží svaloviny. Průběh proteolýzy bílkovin byl sledován pomocí změn obsahu amoniaku (Conwayův test) a dále byly testovány možnosti snížení rychlosti proteolýzy SOM přídavkem vybraných přídatných látek.

  • Název v anglickém jazyce

    Composition and Changes of protein in mechanically deboned meat.

  • Popis výsledku anglicky

    Mechanically deboned poultry meat and pork belongs among important raw materiáls use for manufacturing meat crushed products, or pates. In the paper is done compare of amino acid score of index of essentials amino acids and selected amino acids in poultry meat and pork MDM then pectoralis and semitendinosus muscle of poultry meat. Process of proteolysis was monitored by changes of content of amonia (Conway test) and then possibilities of decrease of proteolysis speed MDM whith addition of selected additives were tested.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proteiny 2008 Sborník příspěvků V. ročníku mezinárodní konference

  • ISBN

    978-80-7318-706-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    22. 5. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku