Srovnání obsahu aminokyselin v různých luštěninách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507361" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507361 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28110/08:63507284
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Study of amino acid contents in some selected legumes species
Popis výsledku v původním jazyce
The peas (Pisum sativum L.), soya bean (Glycine max), lupin (Lupinus albus) and paluska arkta (Pisum sativum var arvense) are in the family of Leguminacea and good source of proteins. Amino acid analysis is a good indicator to measure the content of protein which may vary according to different species and environmental factors (Wathelet, 1999). Therefore, it is relevant to evaluate the amino acid content of each of the species of legumes grown under Central Europe soil and environmental conditions. Theabove analytical data revealed, yellow peas, lupin, soya bean, and paluska artka that grown in central Europe are rich in lysine, leucine and arginine and can fulfil the essential amino acid requirement of human diet. The highest content of amino acidsfound in the above tested legumes was aspartic acid, glutamic acids and arginin
Název v anglickém jazyce
Study of amino acid contents in some selected legumes species
Popis výsledku anglicky
The peas (Pisum sativum L.), soya bean (Glycine max), lupin (Lupinus albus) and paluska arkta (Pisum sativum var arvense) are in the family of Leguminacea and good source of proteins. Amino acid analysis is a good indicator to measure the content of protein which may vary according to different species and environmental factors (Wathelet, 1999). Therefore, it is relevant to evaluate the amino acid content of each of the species of legumes grown under Central Europe soil and environmental conditions. Theabove analytical data revealed, yellow peas, lupin, soya bean, and paluska artka that grown in central Europe are rich in lysine, leucine and arginine and can fulfil the essential amino acid requirement of human diet. The highest content of amino acidsfound in the above tested legumes was aspartic acid, glutamic acids and arginin
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Vitamins 2008 The Abstrakt Book
ISBN
978-80-7318-708-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
11. 9. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—