Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Srovnání obsahu aminokyselin v různých luštěninách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507361" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507361 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/08:63507284

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Study of amino acid contents in some selected legumes species

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The peas (Pisum sativum L.), soya bean (Glycine max), lupin (Lupinus albus) and paluska arkta (Pisum sativum var arvense) are in the family of Leguminacea and good source of proteins. Amino acid analysis is a good indicator to measure the content of protein which may vary according to different species and environmental factors (Wathelet, 1999). Therefore, it is relevant to evaluate the amino acid content of each of the species of legumes grown under Central Europe soil and environmental conditions. Theabove analytical data revealed, yellow peas, lupin, soya bean, and paluska artka that grown in central Europe are rich in lysine, leucine and arginine and can fulfil the essential amino acid requirement of human diet. The highest content of amino acidsfound in the above tested legumes was aspartic acid, glutamic acids and arginin

  • Název v anglickém jazyce

    Study of amino acid contents in some selected legumes species

  • Popis výsledku anglicky

    The peas (Pisum sativum L.), soya bean (Glycine max), lupin (Lupinus albus) and paluska arkta (Pisum sativum var arvense) are in the family of Leguminacea and good source of proteins. Amino acid analysis is a good indicator to measure the content of protein which may vary according to different species and environmental factors (Wathelet, 1999). Therefore, it is relevant to evaluate the amino acid content of each of the species of legumes grown under Central Europe soil and environmental conditions. Theabove analytical data revealed, yellow peas, lupin, soya bean, and paluska artka that grown in central Europe are rich in lysine, leucine and arginine and can fulfil the essential amino acid requirement of human diet. The highest content of amino acidsfound in the above tested legumes was aspartic acid, glutamic acids and arginin

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vitamins 2008 The Abstrakt Book

  • ISBN

    978-80-7318-708-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    11. 9. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku