Content of essentials and nonesesential amino acids in wheat and triticale grains
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508161" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508161 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of essentials and nonesesential amino acids in wheat and triticale grains
Popis výsledku v původním jazyce
Triticale (x Triticosecale Wittmack) is the hybrid obtained from crossing between wheat (Tritium sp.) and rye (Secale sp.) and it has robustness and tolerance to weather and soil condition similar to rye. The aim of this study was to compare the amino acids content in wheat and triticale grains. Values of amino acids content are expressed as mean ? standard error of the mean (S.E.) and are adjusted on crude protein of wheat and triticale. Statistical analysis (Matched-pair t-test) did not prove any statistical significant difference in content of wheat´s amino acids as compared to content of triticale´s amino acids. However, the comparison by Pearson correlation coefficient (r) reveals that it was proved very high or high Pearson correlation coefficient by some essential amino acids as well as nonessential amino acids.
Název v anglickém jazyce
Content of essentials and nonesesential amino acids in wheat and triticale grains
Popis výsledku anglicky
Triticale (x Triticosecale Wittmack) is the hybrid obtained from crossing between wheat (Tritium sp.) and rye (Secale sp.) and it has robustness and tolerance to weather and soil condition similar to rye. The aim of this study was to compare the amino acids content in wheat and triticale grains. Values of amino acids content are expressed as mean ? standard error of the mean (S.E.) and are adjusted on crude protein of wheat and triticale. Statistical analysis (Matched-pair t-test) did not prove any statistical significant difference in content of wheat´s amino acids as compared to content of triticale´s amino acids. However, the comparison by Pearson correlation coefficient (r) reveals that it was proved very high or high Pearson correlation coefficient by some essential amino acids as well as nonessential amino acids.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
ISBN
978-80-552-0193-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
1. 4. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—