Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Content of essentials and nonesesential amino acids in wheat and triticale grains

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508161" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508161 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of essentials and nonesesential amino acids in wheat and triticale grains

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Triticale (x Triticosecale Wittmack) is the hybrid obtained from crossing between wheat (Tritium sp.) and rye (Secale sp.) and it has robustness and tolerance to weather and soil condition similar to rye. The aim of this study was to compare the amino acids content in wheat and triticale grains. Values of amino acids content are expressed as mean ? standard error of the mean (S.E.) and are adjusted on crude protein of wheat and triticale. Statistical analysis (Matched-pair t-test) did not prove any statistical significant difference in content of wheat´s amino acids as compared to content of triticale´s amino acids. However, the comparison by Pearson correlation coefficient (r) reveals that it was proved very high or high Pearson correlation coefficient by some essential amino acids as well as nonessential amino acids.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of essentials and nonesesential amino acids in wheat and triticale grains

  • Popis výsledku anglicky

    Triticale (x Triticosecale Wittmack) is the hybrid obtained from crossing between wheat (Tritium sp.) and rye (Secale sp.) and it has robustness and tolerance to weather and soil condition similar to rye. The aim of this study was to compare the amino acids content in wheat and triticale grains. Values of amino acids content are expressed as mean ? standard error of the mean (S.E.) and are adjusted on crude protein of wheat and triticale. Statistical analysis (Matched-pair t-test) did not prove any statistical significant difference in content of wheat´s amino acids as compared to content of triticale´s amino acids. However, the comparison by Pearson correlation coefficient (r) reveals that it was proved very high or high Pearson correlation coefficient by some essential amino acids as well as nonessential amino acids.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-0193-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 4. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku