Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Isolation of amaranth proteins by liquefaction with enzymes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509398" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509398 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Isolation of amaranth proteins by liquefaction with enzymes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The presented work deals with possibilities in isolating amaranth protein. A biochemical procedure was chosen, consisting in employing enzymes acting specifically on protein degradation. Experiments were executed through two-level factor tests, and the influences under study were those of enzymatic hydrolysis duration (1 and 5 h) and temperature (30 and 50 oC) on efficiency of protein hydrolysis. Amaranth flour was mixed with water in ratio 1:20, heating to desire temperature proceeded at a rate of 2 oC.min-1, and 0.1 % enzyme (per mass of flour) was added. Centrifugation yielded a protein hydrolysate and a solid, polysaccharide-enriched fraction.

  • Název v anglickém jazyce

    Isolation of amaranth proteins by liquefaction with enzymes

  • Popis výsledku anglicky

    The presented work deals with possibilities in isolating amaranth protein. A biochemical procedure was chosen, consisting in employing enzymes acting specifically on protein degradation. Experiments were executed through two-level factor tests, and the influences under study were those of enzymatic hydrolysis duration (1 and 5 h) and temperature (30 and 50 oC) on efficiency of protein hydrolysis. Amaranth flour was mixed with water in ratio 1:20, heating to desire temperature proceeded at a rate of 2 oC.min-1, and 0.1 % enzyme (per mass of flour) was added. Centrifugation yielded a protein hydrolysate and a solid, polysaccharide-enriched fraction.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Oriental Journal of Chemistry

  • ISSN

    0970-020X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus