Isolation of amaranth proteins by liquefaction with enzymes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509398" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509398 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Isolation of amaranth proteins by liquefaction with enzymes
Popis výsledku v původním jazyce
The presented work deals with possibilities in isolating amaranth protein. A biochemical procedure was chosen, consisting in employing enzymes acting specifically on protein degradation. Experiments were executed through two-level factor tests, and the influences under study were those of enzymatic hydrolysis duration (1 and 5 h) and temperature (30 and 50 oC) on efficiency of protein hydrolysis. Amaranth flour was mixed with water in ratio 1:20, heating to desire temperature proceeded at a rate of 2 oC.min-1, and 0.1 % enzyme (per mass of flour) was added. Centrifugation yielded a protein hydrolysate and a solid, polysaccharide-enriched fraction.
Název v anglickém jazyce
Isolation of amaranth proteins by liquefaction with enzymes
Popis výsledku anglicky
The presented work deals with possibilities in isolating amaranth protein. A biochemical procedure was chosen, consisting in employing enzymes acting specifically on protein degradation. Experiments were executed through two-level factor tests, and the influences under study were those of enzymatic hydrolysis duration (1 and 5 h) and temperature (30 and 50 oC) on efficiency of protein hydrolysis. Amaranth flour was mixed with water in ratio 1:20, heating to desire temperature proceeded at a rate of 2 oC.min-1, and 0.1 % enzyme (per mass of flour) was added. Centrifugation yielded a protein hydrolysate and a solid, polysaccharide-enriched fraction.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Oriental Journal of Chemistry
ISSN
0970-020X
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
IN - Indická republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—