Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv fortifikace syrovátky a mléčného permeátu vybranými nutriety na výtěžnost kyseliny mléčné

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509406" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509406 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv fortifikace syrovátky a mléčného permeátu vybranými nutriety na výtěžnost kyseliny mléčné

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce popisuje vliv obohacení fermentačního substrátu sladké syrovátky a mléčného permeátu živinami na bázi peptonu a kvasničního extraktu na výtěznost zíkávání kyseliny mléčné. Výsledku ukazují zásadní pozitivní účinek přídavku nutrientů do fermentačního substrátu.

  • Název v anglickém jazyce

    Fortification effect of whey and milk permeate with selected nutrient on efficiency of lactic acid production

  • Popis výsledku anglicky

    This work is focused on the investigation of the fortification effect of whey or milk permeate as substrates for fermentation and subsequent preparation of lactic acid. The results show significant importance of the fortification procedure on lactic acidproduction.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08071" target="_blank" >2B08071: Výzkum moderních metod zpracování syrovátky jako vedlejšího produktu resp. odpadní látky z mlékárenské produkce pro přípravu biologicky odbouratelných polymerů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    121

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus