Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nitric oxide scavenging activity of chokeberry extracts

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509499" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509499 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nitric oxide scavenging activity of chokeberry extracts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the work was to evaluate the total phenolic content, antioxidant capacity and nitric oxide scavenging activity of chokeberry (Aronia melanocarpa Michx.) extracts. Two cultivars, namely ´Nero´ and ´Viking´, were used. The methanolic extracts ofthis fruit species appeared to have high total antioxidant capacity (TAC) and nitric oxide scavenging activity (NOSA). Higher values of TAC and NOSA were determined in the cultivar ´Nero´ which is Czech in origin. In fruit of the ´Nero´ cultivar the highest content of total phenolics (TPC) was also observed. The presented results may be used when popularizing this fruit species and also when studying the properties of new food and genetic resources.

  • Název v anglickém jazyce

    Nitric oxide scavenging activity of chokeberry extracts

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to evaluate the total phenolic content, antioxidant capacity and nitric oxide scavenging activity of chokeberry (Aronia melanocarpa Michx.) extracts. Two cultivars, namely ´Nero´ and ´Viking´, were used. The methanolic extracts ofthis fruit species appeared to have high total antioxidant capacity (TAC) and nitric oxide scavenging activity (NOSA). Higher values of TAC and NOSA were determined in the cultivar ´Nero´ which is Czech in origin. In fruit of the ´Nero´ cultivar the highest content of total phenolics (TPC) was also observed. The presented results may be used when popularizing this fruit species and also when studying the properties of new food and genetic resources.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z mezinárodní vědecké konference ?Bezpečnosť a kontrola potravín?

  • ISBN

    978-80-552-0350-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku