Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv teploty na průběh sušení želatinového filmu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867065" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867065 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28610/11:43867065

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv teploty na průběh sušení želatinového filmu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci jsou zkoumány vlastnosti planárního želatinového filmu jako potenciálního enkapsulačního média pro různé typy enkapsulovaných forem biologicky aktivních látek. Jsou provedeny analýzy rozhodujících technologických parametrů želatinových filmů, které byly získány sušením vodného roztoku želatiny z volné hladiny. Na základě získaných výsledků jsou formulovány závěry a doporučení pro praxi i další směry vědeckého výzkumu.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of temperature on gelatin film drying process

  • Popis výsledku anglicky

    The work examines characteristics of planar gelatin films as a potential encapsulation medium intended for encapsulation of various forms of biologically active substances. The analyses of crucial technological parameters of films obtained by drying of aqueous gelatin solution from the free surface are performed. Based on the obtained results, conclusions are drawn and recommendations for practice and further research are given.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centrum polymerních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proteiny 2011: sborník příspěvků VI. ročník mezinárodní konference

  • ISBN

    978-80-7454-022-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    148-150

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    3. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku