Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aminokyselinový profil vybraných sladkovodních řas a sinice v závislosti na způsobu jejich kultivace a dezintegrace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867089" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867089 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aminokyselinový profil vybraných sladkovodních řas a sinice v závislosti na způsobu jejich kultivace a dezintegrace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Celkový obsah dusíkatých látek a aminokyselinový profil v zelených sladkovodní ch řasách Scenedesmus quadricadua , Chlorella kessleri, Chlorella sp. a v kyanobakteriu Spirulina platensis byly vyhodnoceny. Vzorky byly pěstovány autotrofně a heterottrofně,dále některé z těchto vzorků byly dezintegrovány spryovým sušením a oscilačním kulovým mlýnkem. Celkový obsah dusíkatých látek ve vzorcích byl v rozmezí od 244,2 do 555,6 g/kg vzorku. Suma esenciálních aminokyselin (SUM EAK), neesenciálních aminokyselin(SUM NEAK) a sirné aminokyseliny (SUM Met + Cys) ve vzorcích byly v rozsazích: 18,00-32,67 g/16gN a 3,31 ? 7,02 g/16gN.

  • Název v anglickém jazyce

    Amino acid profile of selected freshwater algae and cyanobacterium in dependence of their cultivation and desintegration

  • Popis výsledku anglicky

    The content of total nitrogen substances and amino acid profile in green freshwater algae Scenedesmus quadricadua, Chlorella kessleri, Chlorella sp. and in cyanobacterium Spirulina platensis were evaluated. The samples were cultivated autotrophicaly andheteroptophicaly, next some of these samples were disintegrated by spray drying and oscillatory globe mill. The contents of total nitrogen substances in samples ranged from 244,2 to 555,6 g/kg sample. The sums of essential amino acids (SUM EAK), non Essentials amino acids (SUM NEAK) and sulphurous amino acids (SUM Met+Cys) in samples were assessed respectively: 18,00-32,67 g/16gN and 3,31 ? 7,02 g/16gN.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proteiny 2011: sborník příspěvků VI. ročník mezinárodní konference

  • ISBN

    978-80-7454-022-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    108-112

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    3. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku