Aminokyselinový profil vybraných sladkovodních řas a sinice v závislosti na způsobu jejich kultivace a dezintegrace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867089" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867089 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aminokyselinový profil vybraných sladkovodních řas a sinice v závislosti na způsobu jejich kultivace a dezintegrace
Popis výsledku v původním jazyce
Celkový obsah dusíkatých látek a aminokyselinový profil v zelených sladkovodní ch řasách Scenedesmus quadricadua , Chlorella kessleri, Chlorella sp. a v kyanobakteriu Spirulina platensis byly vyhodnoceny. Vzorky byly pěstovány autotrofně a heterottrofně,dále některé z těchto vzorků byly dezintegrovány spryovým sušením a oscilačním kulovým mlýnkem. Celkový obsah dusíkatých látek ve vzorcích byl v rozmezí od 244,2 do 555,6 g/kg vzorku. Suma esenciálních aminokyselin (SUM EAK), neesenciálních aminokyselin(SUM NEAK) a sirné aminokyseliny (SUM Met + Cys) ve vzorcích byly v rozsazích: 18,00-32,67 g/16gN a 3,31 ? 7,02 g/16gN.
Název v anglickém jazyce
Amino acid profile of selected freshwater algae and cyanobacterium in dependence of their cultivation and desintegration
Popis výsledku anglicky
The content of total nitrogen substances and amino acid profile in green freshwater algae Scenedesmus quadricadua, Chlorella kessleri, Chlorella sp. and in cyanobacterium Spirulina platensis were evaluated. The samples were cultivated autotrophicaly andheteroptophicaly, next some of these samples were disintegrated by spray drying and oscillatory globe mill. The contents of total nitrogen substances in samples ranged from 244,2 to 555,6 g/kg sample. The sums of essential amino acids (SUM EAK), non Essentials amino acids (SUM NEAK) and sulphurous amino acids (SUM Met+Cys) in samples were assessed respectively: 18,00-32,67 g/16gN and 3,31 ? 7,02 g/16gN.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proteiny 2011: sborník příspěvků VI. ročník mezinárodní konference
ISBN
978-80-7454-022-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
108-112
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
3. 5. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—