Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of NaCl, lactose and availability of oxygen on tyramine production by the Enterococcus durans CCDM 53

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43867838" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43867838 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/12:EURRES12

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00217-012-1714-y" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s00217-012-1714-y</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00217-012-1714-y" target="_blank" >10.1007/s00217-012-1714-y</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of NaCl, lactose and availability of oxygen on tyramine production by the Enterococcus durans CCDM 53

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Combined effects of concentration of lactose (5 g/L), NaCl (20 g/L) and aero/anaerobiosis on production of tyramine by Enterococcus durans CCDM 53 were subjected to a study. The influence of the above factors and temperature of cultivation (10 ? 1 °C) was monitored under conditions applied in real technological processes of cheese production; the enterococci act as non-starter lactic acid bacteria. Production of tyramine by E. durans CCDM 53 was mainly influenced by both concentration of NaCl in cultivation medium and presence/absence of oxygen in the environment. The highest production of tyramine occurred during cultivation under anaerobic conditions in the presence of the highest (20 g/L) applied concentration of NaCl and lactose (5 g/L). In the media with equal concentrations of NaCl and lactose, the concentrations of tyramine grew higher under anaerobic conditions than in aerobic environment. Regarding cultivation media with various levels of NaCl and lactose, higher production of

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of NaCl, lactose and availability of oxygen on tyramine production by the Enterococcus durans CCDM 53

  • Popis výsledku anglicky

    Combined effects of concentration of lactose (5 g/L), NaCl (20 g/L) and aero/anaerobiosis on production of tyramine by Enterococcus durans CCDM 53 were subjected to a study. The influence of the above factors and temperature of cultivation (10 ? 1 °C) was monitored under conditions applied in real technological processes of cheese production; the enterococci act as non-starter lactic acid bacteria. Production of tyramine by E. durans CCDM 53 was mainly influenced by both concentration of NaCl in cultivation medium and presence/absence of oxygen in the environment. The highest production of tyramine occurred during cultivation under anaerobic conditions in the presence of the highest (20 g/L) applied concentration of NaCl and lactose (5 g/L). In the media with equal concentrations of NaCl and lactose, the concentrations of tyramine grew higher under anaerobic conditions than in aerobic environment. Regarding cultivation media with various levels of NaCl and lactose, higher production of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP503%2F11%2F1417" target="_blank" >GAP503/11/1417: Produkce biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    European Food Research and Technology: international journal of food research and technology

  • ISSN

    1438-2377

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    234

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    973-979

  • Kód UT WoS článku

    000304162600006

  • EID výsledku v databázi Scopus