Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Health Benefits of Algal Polysaccharides in Human Nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43867965" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43867965 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-394597-6.00003-3" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-394597-6.00003-3</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-394597-6.00003-3" target="_blank" >10.1016/B978-0-12-394597-6.00003-3</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Health Benefits of Algal Polysaccharides in Human Nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The interest in functional food, both freshwater and marine algal products with their possible promotional health effects, increases also in regions where algae are considered as rather exotic food. Increased attention about algae as an abundant source of many nutrients and dietary fiber from the nutrition point of view, as well as from the scientific approaches to explore new nutraceuticals and pharmaceuticals, is based on the presence of many bioactive compounds including polysaccharides extracted from algal matter. Diverse chemical composition of dietary fiber polysaccharides is responsible for their different physicochemical properties, such as their ability to be fermented by the human colonic microbiota resulted in health benefit effects. Fundamental seaweed polysaccharides are presented by alginates, agars, carrageenans, ulvanes, and fucoidans, which are widely used in the food and pharmaceutical industry and also in other branches of industry. Moreover, freshwater algae and sea

  • Název v anglickém jazyce

    Health Benefits of Algal Polysaccharides in Human Nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The interest in functional food, both freshwater and marine algal products with their possible promotional health effects, increases also in regions where algae are considered as rather exotic food. Increased attention about algae as an abundant source of many nutrients and dietary fiber from the nutrition point of view, as well as from the scientific approaches to explore new nutraceuticals and pharmaceuticals, is based on the presence of many bioactive compounds including polysaccharides extracted from algal matter. Diverse chemical composition of dietary fiber polysaccharides is responsible for their different physicochemical properties, such as their ability to be fermented by the human colonic microbiota resulted in health benefit effects. Fundamental seaweed polysaccharides are presented by alginates, agars, carrageenans, ulvanes, and fucoidans, which are widely used in the food and pharmaceutical industry and also in other branches of industry. Moreover, freshwater algae and sea

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Advances in Food and Nutrition Research

  • ISSN

    1043-4526

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Neuvedeno

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    71

  • Strana od-do

    75-145

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus