Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Three-stage extraction of gelatines from tendons of abattoir cattle: 2Properties of gelatines

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43868011" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43868011 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28610/12:43868011

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s12010-012-9787-4" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s12010-012-9787-4</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s12010-012-9787-4" target="_blank" >10.1007/s12010-012-9787-4</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Three-stage extraction of gelatines from tendons of abattoir cattle: 2Properties of gelatines

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The subject of our previous paper (part 1) was three-stage extraction of gelatines from short cattle tendons. In this paper, we studied influence of extraction conditions on quality of produced gelatinesprotein content, ash content, rigidity of gelatinegels, viscosity, and distribution of molecular weights. Ash content of gelatines ranged in limits 3.5-10.5 %. Rigidity of the gels was influenced by extraction conditions and by elastin content in gelatines; highest-quality gels display rigidity of 213 Bloom. Viscosity of gelatines ranged from 2.47 to 12.11 mPa s. Molecular weights of gelatines display a proportion of fractions from 20 to 36 kDa, a quite high proportion of fractions from approximately 50 to 100 kDa, in some cases even fractions above 200 kDa appear. It was found that transition temperature and melting temperature of gelatines extracted from tendons are in accord with data on gelatines obtained by traditional extraction techniques from skins and bones. With respect to ef

  • Název v anglickém jazyce

    Three-stage extraction of gelatines from tendons of abattoir cattle: 2Properties of gelatines

  • Popis výsledku anglicky

    The subject of our previous paper (part 1) was three-stage extraction of gelatines from short cattle tendons. In this paper, we studied influence of extraction conditions on quality of produced gelatinesprotein content, ash content, rigidity of gelatinegels, viscosity, and distribution of molecular weights. Ash content of gelatines ranged in limits 3.5-10.5 %. Rigidity of the gels was influenced by extraction conditions and by elastin content in gelatines; highest-quality gels display rigidity of 213 Bloom. Viscosity of gelatines ranged from 2.47 to 12.11 mPa s. Molecular weights of gelatines display a proportion of fractions from 20 to 36 kDa, a quite high proportion of fractions from approximately 50 to 100 kDa, in some cases even fractions above 200 kDa appear. It was found that transition temperature and melting temperature of gelatines extracted from tendons are in accord with data on gelatines obtained by traditional extraction techniques from skins and bones. With respect to ef

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centrum polymerních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Applied Biochemistry and Biotechnology

  • ISSN

    0273-2289

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    168

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    434-445

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus