Changes of anthocyanins content in 21 clones of Lonicera kamtschatica (Sevast.) Pojark fruit during freezing and their relation to other chemical constituents
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869405" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869405 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28610/12:43869405
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules17010061" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3390/molecules17010061</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules17010061" target="_blank" >10.3390/molecules17010061</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes of anthocyanins content in 21 clones of Lonicera kamtschatica (Sevast.) Pojark fruit during freezing and their relation to other chemical constituents
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of study was to determine changes in anthocyanins level in selected Klčov´s clones of Lonicera kamtschatica (Sevast.) Pojark during freezing at -18°C for 6 month and found out relationship between anthocyanins and dry mater, sugar, organic acidsand vitamin C content by cluster analysis. The results of our experiment show that there were no statistical significant changes in anthocyanins during storage by freezing. 21 clones of Lonicera kamtschatica can be set up into 3 clusters, the first withthe highest level of anthocyanins and organic acids (LKL-5, LKL-7, LKL-15, LKL-19, LKL-21, LKL-31, LKL-48, LKL-58, LKL-96, LKL-102 and LKL-103), the second with low anthocyanin and organic acids levels accompanied with high ascorbic acid and sugar accumulation (LKL-3, LKL-16,LKL-54), for the third cluster was typical balanced content between anthocyanins and dry mater content and high content of ascorbic acid with organic acids (LKL-2, LKL-16, LKL-14, LKL-18, LKL-20, LKL-33, LKL-35, LKL-
Název v anglickém jazyce
Changes of anthocyanins content in 21 clones of Lonicera kamtschatica (Sevast.) Pojark fruit during freezing and their relation to other chemical constituents
Popis výsledku anglicky
The aim of study was to determine changes in anthocyanins level in selected Klčov´s clones of Lonicera kamtschatica (Sevast.) Pojark during freezing at -18°C for 6 month and found out relationship between anthocyanins and dry mater, sugar, organic acidsand vitamin C content by cluster analysis. The results of our experiment show that there were no statistical significant changes in anthocyanins during storage by freezing. 21 clones of Lonicera kamtschatica can be set up into 3 clusters, the first withthe highest level of anthocyanins and organic acids (LKL-5, LKL-7, LKL-15, LKL-19, LKL-21, LKL-31, LKL-48, LKL-58, LKL-96, LKL-102 and LKL-103), the second with low anthocyanin and organic acids levels accompanied with high ascorbic acid and sugar accumulation (LKL-3, LKL-16,LKL-54), for the third cluster was typical balanced content between anthocyanins and dry mater content and high content of ascorbic acid with organic acids (LKL-2, LKL-16, LKL-14, LKL-18, LKL-20, LKL-33, LKL-35, LKL-
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
7th International Conference on Chemical Reactions in Foods
ISBN
978-80-7080-836-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
247
Název nakladatele
Vydavatelství VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
14. 11. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—