Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Flavonoid Profile of saskatoon berries (Amelanchier alnifolia Nutt.) and their health promoting effects

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43869995" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43869995 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60162694:G44__/13:43874960 RIV/62156489:43510/13:00212693

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules181012571" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3390/molecules181012571</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules181012571" target="_blank" >10.3390/molecules181012571</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Flavonoid Profile of saskatoon berries (Amelanchier alnifolia Nutt.) and their health promoting effects

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Flavonoids are a significant group of secondary metabolites in plants. Many of these compounds are potent antioxidants, being an important part in food products derived from the plants. The current status of research on flavonoid compounds in the fruit of Saskatoon berries (Amelanchier alnifolia Nutt.) and their health promoting effects, including recommended utilization, are reviewed. The major classes of flavonoids in the fruit are flavonols (quercetin and rutin), flavanes (proanthocyanidin compoundsranging from dimers through to heptamers and even higher polymers) and finally anthocyanins. The flavonoids represented the group of polyphenols that mostly contributed to the antioxidant activity of Saskatoon berries. High content of the flavoinoids antioxidants in the fruit is responsible for the observed anti-inflammatory, antidiadiabetic and chemo-protective effects. Copyright 1996-2013 MDPI AG.

  • Název v anglickém jazyce

    Flavonoid Profile of saskatoon berries (Amelanchier alnifolia Nutt.) and their health promoting effects

  • Popis výsledku anglicky

    Flavonoids are a significant group of secondary metabolites in plants. Many of these compounds are potent antioxidants, being an important part in food products derived from the plants. The current status of research on flavonoid compounds in the fruit of Saskatoon berries (Amelanchier alnifolia Nutt.) and their health promoting effects, including recommended utilization, are reviewed. The major classes of flavonoids in the fruit are flavonols (quercetin and rutin), flavanes (proanthocyanidin compoundsranging from dimers through to heptamers and even higher polymers) and finally anthocyanins. The flavonoids represented the group of polyphenols that mostly contributed to the antioxidant activity of Saskatoon berries. High content of the flavoinoids antioxidants in the fruit is responsible for the observed anti-inflammatory, antidiadiabetic and chemo-protective effects. Copyright 1996-2013 MDPI AG.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CC - Organická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Molecules

  • ISSN

    1420-3049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    18

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    12571-12586

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus