Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influencing of amino acid composition of green freshwater algae and cyanobacterium by methods of cultivation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870696" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43870696 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.turkjbiochem.com/2013/toc.html" target="_blank" >http://www.turkjbiochem.com/2013/toc.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5505/tjb.2013.42104" target="_blank" >10.5505/tjb.2013.42104</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influencing of amino acid composition of green freshwater algae and cyanobacterium by methods of cultivation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aim: To determine and evaluate amino acid profiles in algal biomass of green freshwater microalgae Chlorella kessleri, Scenedesmus quadricauda and Chlorella sp. and blue-green micro-alga (cyanobacterium) Spirulina platensis cultivated by various methods.To perform the comparison of amino acid contents in algal biomass originated from cultivation methods. Material and Methods: Selected species of green freshwater micro-algae and blue-green microalgea were cultivated under the autotrophic cultivation inlaboratory, in an outdoor open circulating cascade-type cultivation apparatus in a thin-layer, in a solar photobioreactor and under the heterotrophic cultivation regime in a fermenter. Contents of seventeen amino acids in algal samples were determined byusing ion-exchange chromatography. Results: Autotrophic growth regime in a solar photobioreactor and in an outdoor open circulating cascade-type cultivation apparatus in a thin-layer provided algal biomass with higher amino acid contents

  • Název v anglickém jazyce

    Influencing of amino acid composition of green freshwater algae and cyanobacterium by methods of cultivation

  • Popis výsledku anglicky

    Aim: To determine and evaluate amino acid profiles in algal biomass of green freshwater microalgae Chlorella kessleri, Scenedesmus quadricauda and Chlorella sp. and blue-green micro-alga (cyanobacterium) Spirulina platensis cultivated by various methods.To perform the comparison of amino acid contents in algal biomass originated from cultivation methods. Material and Methods: Selected species of green freshwater micro-algae and blue-green microalgea were cultivated under the autotrophic cultivation inlaboratory, in an outdoor open circulating cascade-type cultivation apparatus in a thin-layer, in a solar photobioreactor and under the heterotrophic cultivation regime in a fermenter. Contents of seventeen amino acids in algal samples were determined byusing ion-exchange chromatography. Results: Autotrophic growth regime in a solar photobioreactor and in an outdoor open circulating cascade-type cultivation apparatus in a thin-layer provided algal biomass with higher amino acid contents

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Turkish Journal Of Biochemistry-Turk Biyokimya Dergisi

  • ISSN

    0250-4685

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    38

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    TR - Turecká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    360-368

  • Kód UT WoS článku

    000329577500001

  • EID výsledku v databázi Scopus