Influencing of amino acid composition of green freshwater algae and cyanobacterium by methods of cultivation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870696" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43870696 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.turkjbiochem.com/2013/toc.html" target="_blank" >http://www.turkjbiochem.com/2013/toc.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.5505/tjb.2013.42104" target="_blank" >10.5505/tjb.2013.42104</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influencing of amino acid composition of green freshwater algae and cyanobacterium by methods of cultivation
Popis výsledku v původním jazyce
Aim: To determine and evaluate amino acid profiles in algal biomass of green freshwater microalgae Chlorella kessleri, Scenedesmus quadricauda and Chlorella sp. and blue-green micro-alga (cyanobacterium) Spirulina platensis cultivated by various methods.To perform the comparison of amino acid contents in algal biomass originated from cultivation methods. Material and Methods: Selected species of green freshwater micro-algae and blue-green microalgea were cultivated under the autotrophic cultivation inlaboratory, in an outdoor open circulating cascade-type cultivation apparatus in a thin-layer, in a solar photobioreactor and under the heterotrophic cultivation regime in a fermenter. Contents of seventeen amino acids in algal samples were determined byusing ion-exchange chromatography. Results: Autotrophic growth regime in a solar photobioreactor and in an outdoor open circulating cascade-type cultivation apparatus in a thin-layer provided algal biomass with higher amino acid contents
Název v anglickém jazyce
Influencing of amino acid composition of green freshwater algae and cyanobacterium by methods of cultivation
Popis výsledku anglicky
Aim: To determine and evaluate amino acid profiles in algal biomass of green freshwater microalgae Chlorella kessleri, Scenedesmus quadricauda and Chlorella sp. and blue-green micro-alga (cyanobacterium) Spirulina platensis cultivated by various methods.To perform the comparison of amino acid contents in algal biomass originated from cultivation methods. Material and Methods: Selected species of green freshwater micro-algae and blue-green microalgea were cultivated under the autotrophic cultivation inlaboratory, in an outdoor open circulating cascade-type cultivation apparatus in a thin-layer, in a solar photobioreactor and under the heterotrophic cultivation regime in a fermenter. Contents of seventeen amino acids in algal samples were determined byusing ion-exchange chromatography. Results: Autotrophic growth regime in a solar photobioreactor and in an outdoor open circulating cascade-type cultivation apparatus in a thin-layer provided algal biomass with higher amino acid contents
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Turkish Journal Of Biochemistry-Turk Biyokimya Dergisi
ISSN
0250-4685
e-ISSN
—
Svazek periodika
38
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
TR - Turecká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
360-368
Kód UT WoS článku
000329577500001
EID výsledku v databázi Scopus
—