Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cholesterol and edible insects

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871705" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871705 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Cholesterol and edible insects

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Edible insects appear to be very promising part of the diet for the future of food either in third world countries or in developed countries. Unlike countries where insects provide and in long term will provide mainly basic nutrients (proteins, fats, saccharides) a country with plenty of food sources will use insects rather as a source of complementary nutritional substances. One of the components, which content in food is monitored in developed countries is cholesterol. Therefore, we started analysingof the cholesterol in selected insect species available and suitable to eat in Central Europe after Bednářová et al. [1]. The results of previous measurements show that, as in commonly consumed foods, there are ignificant differences in cholesterol content among insect species. Therefore for the future use of insects in the food sector, suitable species will have to be chosen according to specific nutritional needs of the consumer. This is also necessary, as according to previously publi

  • Název v anglickém jazyce

    Cholesterol and edible insects

  • Popis výsledku anglicky

    Edible insects appear to be very promising part of the diet for the future of food either in third world countries or in developed countries. Unlike countries where insects provide and in long term will provide mainly basic nutrients (proteins, fats, saccharides) a country with plenty of food sources will use insects rather as a source of complementary nutritional substances. One of the components, which content in food is monitored in developed countries is cholesterol. Therefore, we started analysingof the cholesterol in selected insect species available and suitable to eat in Central Europe after Bednářová et al. [1]. The results of previous measurements show that, as in commonly consumed foods, there are ignificant differences in cholesterol content among insect species. Therefore for the future use of insects in the food sector, suitable species will have to be chosen according to specific nutritional needs of the consumer. This is also necessary, as according to previously publi

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů