Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chicken paws by-products as an alternative source of proteins

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517071" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517071 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28140/17:63517071

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.orientjchem.org/vol33no5/chicken-paws-by-products-as-an-alternative-source-of-proteins/" target="_blank" >http://www.orientjchem.org/vol33no5/chicken-paws-by-products-as-an-alternative-source-of-proteins/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.13005/ojc/330508" target="_blank" >10.13005/ojc/330508</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chicken paws by-products as an alternative source of proteins

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The feet of chickens constitute a highly interesting, solid by-product of poultry processing methods. Although they contain a high proportion of proteins (mainly collagen) that could be utilized in various spheres of involvement, this is not happening at an adequate level presently. The problem lies in the presence of fat and other accompanying substances. The intention of this paper is to propose a means for processing chicken feet into protein isolate and, subsequently, for biotechnologically processing the protein isolate into collagen hydrolysate. The aforementioned accompanying substances were removed by adding the (milled) feet into 0.10% solution of NaOH. The fat was removed by extraction of ethanol / petroleum ether (1:1). The protein isolate was processed hydrolytically with the aid of a food proteolytic enzyme into collagen hydrolysate.The collagen hydrolysate thus obtained was light in colour, exhibited excellent water-solubility and was easy to digest.

  • Název v anglickém jazyce

    Chicken paws by-products as an alternative source of proteins

  • Popis výsledku anglicky

    The feet of chickens constitute a highly interesting, solid by-product of poultry processing methods. Although they contain a high proportion of proteins (mainly collagen) that could be utilized in various spheres of involvement, this is not happening at an adequate level presently. The problem lies in the presence of fat and other accompanying substances. The intention of this paper is to propose a means for processing chicken feet into protein isolate and, subsequently, for biotechnologically processing the protein isolate into collagen hydrolysate. The aforementioned accompanying substances were removed by adding the (milled) feet into 0.10% solution of NaOH. The fat was removed by extraction of ethanol / petroleum ether (1:1). The protein isolate was processed hydrolytically with the aid of a food proteolytic enzyme into collagen hydrolysate.The collagen hydrolysate thus obtained was light in colour, exhibited excellent water-solubility and was easy to digest.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20903 - Bioproducts (products that are manufactured using biological material as feedstock) biomaterials, bioplastics, biofuels, bioderived bulk and fine chemicals, bio-derived novel materials

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Oriental Journal of Chemistry

  • ISSN

    0970-020X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    2209-2216

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85033396019