NÁPOJE RÉVY VINNÉ SE ZVÝŠENÝMI BIOLOGICKÝMI HODNOTAMI
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517081" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517081 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
NÁPOJE RÉVY VINNÉ SE ZVÝŠENÝMI BIOLOGICKÝMI HODNOTAMI
Popis výsledku v původním jazyce
Zvýšené biologické hodnoty nápojů révy vinné (přírodní nápoje z moštů z modrých hroznů), bez nepůvodních složek, jsou dány stabilizací od stádia produkce hroznů, technologickými postupy biologickou cestou, a také omezení aditiv, zvláště siřičitanů. Řízené technologické postupy umožňují realizaci těchto nápojů s alkoholovou fermentací, i bez fermentace, bez alkoholu. Podmínkou je omezování SO2, látky odpovídající za intoleranci, ač v povoleném množství. Tyto nápoje doplňují gastronomický potenciál pro přímý konzum, i jako nosiče medicinálních a potravinových doplňků.
Název v anglickém jazyce
GRAPEVINE DRINKS WITH HIGHER BIOLOGICAL VALUES
Popis výsledku anglicky
The higher biological values of grapevine drinks (natural drinks from blue grapevine juices), without unoriginal components, come from the stabilization in grape production, technological processes with biological methods, and restriction of additives, sulfites. Controlled technological processes allow a production of these drinks with ethanol fermentation, or without it, with no alcohol. The requirement is SO2 reduction, a compound responsible for intolerance. These drinks contribute to a gastronomic consumption potential and as support for medicinal and food supplements.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník recenzovaných příspěvků mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání
ISBN
978-80-87411-99-5
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
118-123
Název nakladatele
Vysoká škola hotelová Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
18. 9. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—