Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

NÁPOJE RÉVY VINNÉ SE ZVÝŠENÝMI BIOLOGICKÝMI HODNOTAMI

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517081" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517081 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    NÁPOJE RÉVY VINNÉ SE ZVÝŠENÝMI BIOLOGICKÝMI HODNOTAMI

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zvýšené biologické hodnoty nápojů révy vinné (přírodní nápoje z moštů z modrých hroznů), bez nepůvodních složek, jsou dány stabilizací od stádia produkce hroznů, technologickými postupy biologickou cestou, a také omezení aditiv, zvláště siřičitanů. Řízené technologické postupy umožňují realizaci těchto nápojů s alkoholovou fermentací, i bez fermentace, bez alkoholu. Podmínkou je omezování SO2, látky odpovídající za intoleranci, ač v povoleném množství. Tyto nápoje doplňují gastronomický potenciál pro přímý konzum, i jako nosiče medicinálních a potravinových doplňků.

  • Název v anglickém jazyce

    GRAPEVINE DRINKS WITH HIGHER BIOLOGICAL VALUES

  • Popis výsledku anglicky

    The higher biological values of grapevine drinks (natural drinks from blue grapevine juices), without unoriginal components, come from the stabilization in grape production, technological processes with biological methods, and restriction of additives, sulfites. Controlled technological processes allow a production of these drinks with ethanol fermentation, or without it, with no alcohol. The requirement is SO2 reduction, a compound responsible for intolerance. These drinks contribute to a gastronomic consumption potential and as support for medicinal and food supplements.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník recenzovaných příspěvků mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání

  • ISBN

    978-80-87411-99-5

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    118-123

  • Název nakladatele

    Vysoká škola hotelová Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    18. 9. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku