Česnek a jeho analyticko - jakostní parametry
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517405" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517405 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Česnek a jeho analyticko - jakostní parametry
Popis výsledku v původním jazyce
U česneku kuchyňského (Allium sativum) - český, čínský, španělský; a česneku medvědího (A. ursinum) byly stanoveny analyticko - jakostní parametry. Nejvyšší hodnoty sušiny (rozmezí všech vzorků 28,69 - 43,03%) a refraktometrické sušiny (25,26 - 43,18%) byly zjištěny u čínského česneku, nejnižší u medvědího česneku. U kyselosti (0,31 až 0,46%) a hrubé vlákniny (1,26-3,79%) byly zjištění opačné. Obsah kyseliny askorbové - vitaminu C (71,23 - 126,48 mg.100g-1) byl v pořadí: španělský, medvědí, český česnek, a čínský česnek.
Název v anglickém jazyce
Garlic and its Analytical - Qualitative Parameters
Popis výsledku anglicky
For garlic (Allium sativum) - Czech, Chinese, Spanish; and bear's garlic (A. ursinum) were analyzed analytical - qualitative parameters. The highest values of dry matter (range of all samples 28.69 – 43.03%) and refractometric dry solids (25.26 – 43.18%) were evaluated for Chinese garlic, the lowest for bear's garlic. For acid content (0.31 to 0.46%) and fiber (1.263.79%) were our results opposite. Ascorbic acid (vitamin C) content (71.23 – 126.48 mg.100g-1) was in the order: Spanish, bear's garlic, Czech, and Chinese garlic.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků z desáté mezinárodní vědecké konference: Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
ISBN
978-80-87300-95-4
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
120-126
Název nakladatele
Vysoká škola obchodní a hotelová
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
27. 4. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—