Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Česnek a jeho analyticko - jakostní parametry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517405" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517405 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Česnek a jeho analyticko - jakostní parametry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U česneku kuchyňského (Allium sativum) - český, čínský, španělský; a česneku medvědího (A. ursinum) byly stanoveny analyticko - jakostní parametry. Nejvyšší hodnoty sušiny (rozmezí všech vzorků 28,69 - 43,03%) a refraktometrické sušiny (25,26 - 43,18%) byly zjištěny u čínského česneku, nejnižší u medvědího česneku. U kyselosti (0,31 až 0,46%) a hrubé vlákniny (1,26-3,79%) byly zjištění opačné. Obsah kyseliny askorbové - vitaminu C (71,23 - 126,48 mg.100g-1) byl v pořadí: španělský, medvědí, český česnek, a čínský česnek.

  • Název v anglickém jazyce

    Garlic and its Analytical - Qualitative Parameters

  • Popis výsledku anglicky

    For garlic (Allium sativum) - Czech, Chinese, Spanish; and bear&apos;s garlic (A. ursinum) were analyzed analytical - qualitative parameters. The highest values of dry matter (range of all samples 28.69 – 43.03%) and refractometric dry solids (25.26 – 43.18%) were evaluated for Chinese garlic, the lowest for bear&apos;s garlic. For acid content (0.31 to 0.46%) and fiber (1.263.79%) were our results opposite. Ascorbic acid (vitamin C) content (71.23 – 126.48 mg.100g-1) was in the order: Spanish, bear&apos;s garlic, Czech, and Chinese garlic.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z desáté mezinárodní vědecké konference: Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu

  • ISBN

    978-80-87300-95-4

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    120-126

  • Název nakladatele

    Vysoká škola obchodní a hotelová

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    27. 4. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku