Výzkum funkčních složek kukuřičného hedvábí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63517866" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63517866 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/2989/2981" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/2989/2981</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výzkum funkčních složek kukuřičného hedvábí
Popis výsledku v původním jazyce
Kukuřičné hedvábí (Stigma maydis) obsahuje mnoho bioaktivních a funkčních složek a má řadu vlastností prospěšných lidskému zdraví, díky čemuž získává velkou hodnotu a značný potenciál v oblasti výzkumu a trhu. Kromě toho může kukuřičné hedvábí najít využití při ochraně životního prostředí. Předkládané review se zabývá výzkumnými poznatky o technologii extrakce bioaktivních složek kukuřičného hedvábí, jejich antioxidační aktivitou, antidiabetickými účinky, protinádorovými vlastnostmi, toxicitou a dalšími zdravotními účinky extrahovaných složek. Popisuje též efekt adsorpce iontů kovů kukuřičným hedvábím, tržní status a budoucí uplatnění této komodity.
Název v anglickém jazyce
The research of functional ingredients from corn silk
Popis výsledku anglicky
Corn silk (Stigma maydis) contains many bioactive and functional ingredients and has many health benefit effects. This commodity is of a great value and has a good prospect in research and market. In addition, corn silk can also contribute to the development of environmental protection. This review deals with the research findings on the extraction technology of corn silk bioactive ingredients. It also covers anti-oxidative activity, anti-diabetic effects, antitumor capacity, and other health benefit effects of corn silk, as well as the issue of toxicity and metal ions adsorption effects. Last but not least, this review discusses market status and future prospect of corn silk.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
112
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
93-97
Kód UT WoS článku
000427969600004
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85043575326