Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biotechnologický způsob výroby potravinářské želatiny z drůbežího jatečného odpadu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63520776" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63520776 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Biotechnologický způsob výroby potravinářské želatiny z drůbežího jatečného odpadu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výroba želatin z drůbežího jatečného odpadu je vedena v několika krocích. Nejprve se výchozí surovina připraví na další zpracování – rozemele se na definovanou jemnost, odstraní se nekolagenní bílkoviny a tuk. Klíčovým krokem při výrobě je biotechnologické opracování přečištěné kolagenní suroviny proteolytickým enzymu. V konečné fázi následuje (vícestupňová) extrakce želatin vodou.

  • Název v anglickém jazyce

    Biotechnology-Based Production of Gelatine from Poutry By-Products

  • Popis výsledku anglicky

    Production of gelatines from poultry by-products runs in several steps. Firstly, the raw material is prepared for further processing by milling into a desired particle size; non-collagenous proteins and fat are removed as well. The key step during the production of gelatine(s) is biotechnological treatment of refined collagenous material by the act of proteolytic enzyme. In the final step, gelatines are extracted by (multi-level) extraction with hot water.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20402 - Chemical process engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    307665

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    27. 12. 2018

  • Název vlastníka

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence