Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitoring of Bioactive Compounds of Tomato Cultivars as Affected by Mulching Film

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63520847" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63520847 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://content.sciendo.com/view/journals/sab/49/4/article-p267.xml" target="_blank" >https://content.sciendo.com/view/journals/sab/49/4/article-p267.xml</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/sab-2018-0033" target="_blank" >10.2478/sab-2018-0033</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Monitoring of Bioactive Compounds of Tomato Cultivars as Affected by Mulching Film

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The influence of varieties and the effect of mulching film on antioxidant capacity, polyphenol content, ascorbic acid content, and yield of tomato fruits were investigated. Results of two years (2012 and 2013) investigations were compared. The results proved a statistically significant effect of year, mulching film, and variety on the content of total polyphenols (0.92-1.49 g gallic acid equivalents per kg of fresh weight (FW), ascorbic acid (26.66-38.62 mg per 100 g FW), and antioxidant capacity (1.12-1.94 g ascorbic acid equivalents per kg FW), while the values were the highest in 2013 and in uncovered soil. Conversely, a higher yield was found in mulching film compared with uncovered soil, also in 2013 (48.65-120.38 t ha-1). There was a negative correlation between the yield and the content of bioactive compounds (BC) and antioxidant capacity. The content of bioactive substances, antioxidant capacity, and yield of tomato fruits is dependent on the vintage, agronomical interventions, and genotype.

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring of Bioactive Compounds of Tomato Cultivars as Affected by Mulching Film

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of varieties and the effect of mulching film on antioxidant capacity, polyphenol content, ascorbic acid content, and yield of tomato fruits were investigated. Results of two years (2012 and 2013) investigations were compared. The results proved a statistically significant effect of year, mulching film, and variety on the content of total polyphenols (0.92-1.49 g gallic acid equivalents per kg of fresh weight (FW), ascorbic acid (26.66-38.62 mg per 100 g FW), and antioxidant capacity (1.12-1.94 g ascorbic acid equivalents per kg FW), while the values were the highest in 2013 and in uncovered soil. Conversely, a higher yield was found in mulching film compared with uncovered soil, also in 2013 (48.65-120.38 t ha-1). There was a negative correlation between the yield and the content of bioactive compounds (BC) and antioxidant capacity. The content of bioactive substances, antioxidant capacity, and yield of tomato fruits is dependent on the vintage, agronomical interventions, and genotype.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    267-273

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85060022014