Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preparation and characterization of bacterial cellulose suspension to fabricate thin film intended for its application in food packaging

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63521394" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63521394 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28610/18:63521394

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Preparation and characterization of bacterial cellulose suspension to fabricate thin film intended for its application in food packaging

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bacterial cellulose (BC) application can be modified and extended if the nanofibers are suspended or rearranged in a homogeneous suspension or solution. So in our present study, we have compared three methods for BC solution (NaOH treatment, ultrasound treatment and NaOH treatment followed by ultrasound treatment) to characterize the thermal and structural properties of the modified BC. The results revealed that ultrasound treated BC has the highest thermal stability with structural superiority.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation and characterization of bacterial cellulose suspension to fabricate thin film intended for its application in food packaging

  • Popis výsledku anglicky

    Bacterial cellulose (BC) application can be modified and extended if the nanofibers are suspended or rearranged in a homogeneous suspension or solution. So in our present study, we have compared three methods for BC solution (NaOH treatment, ultrasound treatment and NaOH treatment followed by ultrasound treatment) to characterize the thermal and structural properties of the modified BC. The results revealed that ultrasound treated BC has the highest thermal stability with structural superiority.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20903 - Bioproducts (products that are manufactured using biological material as feedstock) biomaterials, bioplastics, biofuels, bioderived bulk and fine chemicals, bio-derived novel materials

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1504" target="_blank" >LO1504: Centrum polymerních systémů plus</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů