Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in phenolic content in ground red pepper (capsicum annuum l.) during storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F19%3A63523636" target="_blank" >RIV/70883521:28110/19:63523636 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.jmbfs.org/issue/october-november-2019-vol-9-no-2/jmbfs_skxx_tvrznik/?issue_id=6115&article_id=27" target="_blank" >https://www.jmbfs.org/issue/october-november-2019-vol-9-no-2/jmbfs_skxx_tvrznik/?issue_id=6115&article_id=27</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15414/jmbfs.2019.9.2.345-348" target="_blank" >10.15414/jmbfs.2019.9.2.345-348</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in phenolic content in ground red pepper (capsicum annuum l.) during storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dynamics of changes in phenolic content in ground red pepper spice (Capsicum annuum L.) was monitored during the period of 10/ 2016–01/2018. Phenolic compounds were determined: gallic acid, catechine, vanillic acid, caffeic acid, coumaric acid, ferulic acid, rutin, resveratrol, cinnamic acid. In order to carry out a relevant statistical evaluation, individual measurements were interpolated to obtain a weekly time series. The fastest weekly reduction in content occurs for cinnamic acid (0.9%), coumaric acid (0.6%), resveratrol (0.54%), catechine (0.53%), quercetin (0.47%), vanillic acid (0.47%), ferulic acid (0.39%), gallic acid (0.34%), and rutin (0.29%). For the total content of phenolic substances, weekly decrease of 0.4% was statistically significant (at significance level of 0.001). The losses of phenolic substances during storage are possible to be minimized partially by keeping in cold, dry, and dark storage areas, in airtight containers for wholesale and retail packages.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in phenolic content in ground red pepper (capsicum annuum l.) during storage

  • Popis výsledku anglicky

    Dynamics of changes in phenolic content in ground red pepper spice (Capsicum annuum L.) was monitored during the period of 10/ 2016–01/2018. Phenolic compounds were determined: gallic acid, catechine, vanillic acid, caffeic acid, coumaric acid, ferulic acid, rutin, resveratrol, cinnamic acid. In order to carry out a relevant statistical evaluation, individual measurements were interpolated to obtain a weekly time series. The fastest weekly reduction in content occurs for cinnamic acid (0.9%), coumaric acid (0.6%), resveratrol (0.54%), catechine (0.53%), quercetin (0.47%), vanillic acid (0.47%), ferulic acid (0.39%), gallic acid (0.34%), and rutin (0.29%). For the total content of phenolic substances, weekly decrease of 0.4% was statistically significant (at significance level of 0.001). The losses of phenolic substances during storage are possible to be minimized partially by keeping in cold, dry, and dark storage areas, in airtight containers for wholesale and retail packages.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centrum polymerních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences

  • ISSN

    1338-5178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    345-348

  • Kód UT WoS článku

    000488951100028

  • EID výsledku v databázi Scopus