Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of individual polyphenols by HPLC in Czech beers during the brewing process

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867063" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867063 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28610/11:43867063

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of individual polyphenols by HPLC in Czech beers during the brewing process

  • Popis výsledku v původním jazyce

    High performance liquid chromatographic (HPLC coupled with UV/VIS diode array detection) method was adapted for simultaneous determination of seven polyphenols including derivatives of benzoic (gallic and vanillic acids) and cinnamic acids (p-coumaric, ferulic and sinapic acids), flavan-3-ols (catechin) and flavonols (rutin) in worts and beers at the various stages of the brewing process. Based on the semiquantitative HPLC analysis, total polyphenols chromatographic index (TPCI) was in the ranges of 5.18 - 19.4 mg/L and 7.37 - 20.7 mg/L for all worts and beers, respectively. The HPLC analyses showed that relatively high levels of (+)-catechin and gallic acid were in all the worts and the beers, while the values were much lower for ferulic acid, rutin,vanillic acid, sinapic acid and p-coumaric acid. Polyphenols with relatively high concentrations that were detected in all tested worts and beers were, gallic acid (1.29 - 4.75 mg/L resp. 2.59 - 4.97 mg/L), (+)-catechin (1.66 - 7.95 mg/L

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of individual polyphenols by HPLC in Czech beers during the brewing process

  • Popis výsledku anglicky

    High performance liquid chromatographic (HPLC coupled with UV/VIS diode array detection) method was adapted for simultaneous determination of seven polyphenols including derivatives of benzoic (gallic and vanillic acids) and cinnamic acids (p-coumaric, ferulic and sinapic acids), flavan-3-ols (catechin) and flavonols (rutin) in worts and beers at the various stages of the brewing process. Based on the semiquantitative HPLC analysis, total polyphenols chromatographic index (TPCI) was in the ranges of 5.18 - 19.4 mg/L and 7.37 - 20.7 mg/L for all worts and beers, respectively. The HPLC analyses showed that relatively high levels of (+)-catechin and gallic acid were in all the worts and the beers, while the values were much lower for ferulic acid, rutin,vanillic acid, sinapic acid and p-coumaric acid. Polyphenols with relatively high concentrations that were detected in all tested worts and beers were, gallic acid (1.29 - 4.75 mg/L resp. 2.59 - 4.97 mg/L), (+)-catechin (1.66 - 7.95 mg/L

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů