Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Study of physico-chemical characteristics of selected wines from the Bzenec Moravia region

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F22%3A63545978" target="_blank" >RIV/70883521:28110/22:63545978 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.slpk.sk/eldo/2022/dl/9788082660077/9788082660077.pdf" target="_blank" >http://www.slpk.sk/eldo/2022/dl/9788082660077/9788082660077.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Study of physico-chemical characteristics of selected wines from the Bzenec Moravia region

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main aim of this study was to characterize the wines selected from the South Moravia production area from the year 2006 to 2019. The physico-chemical properties of the wines were evaluated as total anthocyanin content, total polyphenol content, antioxidant, pH, density, total acidity, and residual sugar content. The highest anthocyanin content was found in Collection wine, 146 mg.L-1 , and the lowest was obtained for Chateau Barbora. The highest polyphenol content was observed in Chateau Barbora, 5086 mg.L-1 , whereas the lowest was found for riesling, 668 mg.L-1 . Antioxidant activity was calculated as %inhibition, and the highest value was found to be 91% for Collection wine, and the lowest was 84% for riesling. Maximum total acidity was found at 10.9 g.L-1 for Riesling, whereas the lowest was 6.9 g.L-1 for Polacek. The highest residual sugar content was 6.5 g.L-1 for Florian, whereas the lowest was 3 g.L-1 for Polacek and Riesling.

  • Název v anglickém jazyce

    Study of physico-chemical characteristics of selected wines from the Bzenec Moravia region

  • Popis výsledku anglicky

    The main aim of this study was to characterize the wines selected from the South Moravia production area from the year 2006 to 2019. The physico-chemical properties of the wines were evaluated as total anthocyanin content, total polyphenol content, antioxidant, pH, density, total acidity, and residual sugar content. The highest anthocyanin content was found in Collection wine, 146 mg.L-1 , and the lowest was obtained for Chateau Barbora. The highest polyphenol content was observed in Chateau Barbora, 5086 mg.L-1 , whereas the lowest was found for riesling, 668 mg.L-1 . Antioxidant activity was calculated as %inhibition, and the highest value was found to be 91% for Collection wine, and the lowest was 84% for riesling. Maximum total acidity was found at 10.9 g.L-1 for Riesling, whereas the lowest was 6.9 g.L-1 for Polacek. The highest residual sugar content was 6.5 g.L-1 for Florian, whereas the lowest was 3 g.L-1 for Polacek and Riesling.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kvalita potravín. Zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-8266-007-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    276-283

  • Název nakladatele

    Garmond Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Piešťany

  • Datum konání akce

    6. 4. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku