Perspektivy využití vybraných želatin do játrových paštik
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F23%3A63571880" target="_blank" >RIV/70883521:28110/23:63571880 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Perspektivy využití vybraných želatin do játrových paštik
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se věnuje aplikacemi vybraných druhů želatin do játrových paštik odpovídající sortimentu krájených paštik. Želatina byla aplikována ve třech různých koncentracích, konkrétně 0,0; 0,5 a 1,0 %. V aplikaci byla použita kuřecí, vepřová a hovězí želatina. Při tepelném zpracování byly použity teploty 70, 90 a 120 °C a texturní vlastnosti vzorků byly zkoumány 8 dní po výrobě modelových vzorků játrových paštik. Porovnáním výsledků bylo zjištěno, že nahrazením hovězí nebo vepřové želatiny za kuřecí želatinu lze získat produkt s podobnými texturními vlastnostmi.
Název v anglickém jazyce
Prospects for the use of selected gelatins in liver pate
Popis výsledku anglicky
This thesis are concerned with the application of selected types of gelatins to liver patties corresponding to a range of slicable patties. The gelatin was applied in three different concentrations, namely 0.0; 0.5 and 1.0%. Chicken, pork and beef gelatine were used in the application. Temperatures of 70, 90 and 120 °C were used during the heat treatment and the textural properties of the samples were investigated 8 days after the production of the liver patties. Comparing the results, it was found that by substituting beef or pork gelatine for chicken gelatine, a product with similar textural properties could be obtained.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
2023
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
47-49
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—